Petak 23.01.2015.
22:42
Beta

"Prezirem sve koji negiraju crnogorsku naciju"

Fonet/A. L.
Crna Gora i Srbija imaju fantastične odnose: Filip Vujanović

Vujanović je na podgoričkoj televiziji Atlas kazao da će Crna Gora i Srbija brzo i lako utvrditi graničnu linju između dve države.

Prema rečima Vujanovića, nedavna poseta potpredsednika Vlade Kosova Hasima Tačija bila je uspešna.

Govoreći o reakciji mitropolita Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohija na posetu Tačija, Vujanović je kazao da Amfilohije "ne može određivati ko će biti gost države Crne Gore".

Vujanović je ocenio da Amfilohije ima ambiciju da se bavi politikom, ali da je on u toj oblasti neuspešan.

Protivljenjem članstvu Crne Gore u NATO-u i drugom stavovima o državnoj politici Crne Gore, mitropolit Amfilohije, prema rečima Vujanovića, direktno radi protiv državne politike Crne Gore.

- Sa prezrenjem odbijam sve stavove koji negiraju Crnu Goru i crnogorsku naciju, pa i ocene mitropolita Amfilohija o tome - rekao je Vujanović.

Predsednik Crne Gore je kazao da je "glupost, neviđena bruka", to što je nedavno na utakmici Crvena zvezda-Galatasaraj u Beogradu, izvesni dečak u crnogorskoj nošnji pevao pesmu o borbi sa Turcima.

- To je glupost, bruka neviđena- rekao je Vujanović, ocenivši da ne treba iz Crne Gore reagovati na takav postupak, bez obzira na što je crnogorska narodna nošnja unižena time što je u njoj pevao "guslar" na sporstkoj utakmici u Beogradu.

2024 © - Vesti online