Petak 23.01.2015.
10:30
jutarnji.hr, Vestionline

Lika: Silovali devojku na njenoj svadbi?

nigeriaintel.com
Ona tvrdi da su je nekoliko puta silovali. Jedan od "napasnika" kaže da jeste spavao sa njom dve godine ranije (Foto: Ilustracija)
 

Optužno veće tog suda potvrdilo je optužnicu koju je protiv ova dva mladića podiglo tamošnje tužilaštvo. Devojka koja ih je prijavila policiji ispitana je kao svedok. Ona je detaljno ispričala kako su je optuženi u proleće 2013. godine, protivno njenoj volji, više puta seksualno iskoristili.

Iz medicinske dokumentacije proizlazi da je zbog toga pretrpela tešku traumu. Iako su ovo zapravo jedini dokazi njenih optužbi, sud ih smatra istinitim i sasvim dovoljnim da potvrdi optužbe tužilaštva i mladiće pošalje na optuženičku klupu.

"Izmišljitina zbog ucene"

Prvookrivljeni B. I. za hrvatske medije izjavio je da je devojka sve izmislila kako bi od njega izvukla novac.

Kazna i do 10 godina

S obzirom na teške okolnosti krivičnog dela, odnosno na činjenicu da je izvršeno više seksualnih odnosa sa više počinilaca, okrivljenima preti maksimalna zatvorska kazna u trajanju od 10 godina.

- Istina je da sam spavao sa njom, ali dve godine ranije i bilo je dobrovoljno. Ona je saznala da sam tada već imao ženu i decu, pa je počela da me ucenjuje tražeći novac. Ja na to nisam pristao, a onda je usledila i ova prijava - priča B. I.

Kobni događaj dogodio se u jednom ličkom mestu, ni manje ni više nego na devojčinoj svadbi, kaže prvookrivljeni.

- Slavili smo jer se udala, a bila je u ljubavnoj vezi sa mojim prijateljem. I te večeri oni su spavali, ali bilo je dobrovoljno, nikakvog silovanja nije bilo. Ja sam previše popio, pa se ne sećam detalja, ali posle svega obojicu nas je prijavila policiji - kaže B. I, dodajući da će zbog laži protiv nje podneti privatnu tužbu. Eventualna tužba moraće pričekati epilog sudskog spora u kojem je on okrivljeni.

2024 © - Vesti online