Utorak 20.04.2010.
15:45
Tanjug

Madlenianum: Pavarotijeve bebe

Na dva gala koncerta u čast svog "umetničkog oca" Pavarotija nastupiće umetnici koji su bili uz maestra poslednjih godina njegovog života, nekada mladi, daroviti i nepoznati pevači, danas operske zvezde - soprani Simona Todaro, Antonela Teljafilo i Frančeska Kapeleti, bariton Luiđi Čirilo, bas Frančesko Elero Dartenja i tenor Domeniko Teljafilo.

Gosti iz Italije nastupiće uz orkestar Madlenianum, solista na flauti biće Andrea Grimineli koji je godinama bio blizak Pavarotijev saradnik, kao i dirigent Đuzepe Akvaviva.

Na programu su arije i dueti iz popularnih opera Đoakina Rosinija, Gaetana Donicetija, Đakoma Pučinija, Đuzepea Verdija, Volfganga Amadeusa Mocarta, Franca Lehara i drugih kompozitora.

Pre koncerata operskih arija u čast Pavarotija u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu u utorak uveče biće otvorena izložba "Pavarotiju u čast" - izložba ličnih predmeta Pavarotija, fotografija iz profesionalnog i privatnog života slavnog tenora, video zapisi njegovih nastupa, scenski kostimi iz operskih rola, notni rukopisi, kao i neke od mnogobrojnih nagrada koje su mu uručene širom sveta.

2024 © - Vesti online