Utorak 20.04.2010.
14:59
Srna

Dodik: Nemam za šta da se izvinjavam!

Ne možemo svaki dan da se izvinjavamo: Milorad Dodik
 

"Predsednik RS i Vlada su 2004. godine učinili izvinjenje u ime RS. To se jednom čini. Za nas je time definitivno stavljena tačka. RS bi izgleda trebalo da se svaki dan i svake sedmice nekome izvinjava, a ako to radite svaki dan, onda to ništa ne znači. Očigledno da se igra jedna pokvarena igra o tom pitanju", rekao je Dodik novinarima u Laktašima.

Predsednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas da će Narodnoj skupštini RS biti predloženo da donese odluku o raspisivanju refrenduma, pošto je Ustavni sud RS ocenio da nedavno doneti zakon o građanskim incijativama i referendumu nije u suprotnosti s Ustavom.

Prema njegovom mišljenju, osnovno je pitanje zašto ni nakon šest godina od izvinjenja zvaničnika RS, niko nije našao za shodno da se izvini za stradanja Srba, koja su se desila u Dobrovoljačkoj, Brčanskoj malti, Gradini i drugim mestima.

"Niko se za te zločine nije izvinio. Očigledno je da se pokušava zadržati priča: "Oni su krivi kolektivno i moraju svaki dan kada ustanu, da se izvinjavaju da bi uopšte postojali". Naravno da to ne ide tako. Ja nemam potrebe da se nikome izvinjavam ni za šta", poručio je Dodik.

2024 © - Vesti online