Sreda 21.01.2015.
20:33
blic.rs

Heroj: Skočio sa 7. sprata da bi spasao sina

Twitter/onlinekpru
Doktor heroj: I Mihail i njegov sin Arsenij imaju teške povrede, ali će preživeti
 

Mihail i njegova porodica su odavno bili u svojim krevetima kada je u pola noći u njihovom domu izbio požar, uzrokovan neispravnim svećicama sa novogodišnje jelke, prenosi Raša tudej.

On se probudio prvi i pokušao da ugasi vatru. Međutim, s obzirom da nije uspeo u tome, odveo je svoju ženu Jekaterinu do stepeništa i poslao je ka izlazu, a zatim se vratio po njihovog četvorogodišnjeg sina Arsenija, koji se usled straha sakrio u stanu.

Kad ga je pronašao, vatrena stihija je uveliko zahvatila čitav stan, onemogućivši izlazak kroz vrata.

Mihail je shvatio da nema drugog izbora, osim da skoči kroz prozor svog stana, sa sedmog sprata zgrade. Prilikom pada, iskoristio je svoj gornji deo tela kao vazdušni jastuk kojim će zaštititi sina.

Mihail i Arsenije su pali na travnjak ispred zgrade i tom prilikom zadobili teške povrede, ali doktori kažu da će obojica preživeti. Otac je u teškom ali stabilnom stanju i biće mu potrebne brojne operacije da bi se potpuno oporavio.

- Doneo je rizičnu odluku, ali inače ne bi imali nikakve šanse da se spasu - izjavila je Mihailova majka.

Vatrogasci su iz zapaljene zgrade evakuisali više od 20 ljudi. Nekoliko porodica je hospitalizovano, a dve žene su umrle usled trovanja ugljen-monoksidom.

Priča o ocu heroju se pročula po celoj Rusiji, a mnogi ljudi koji nikad nisu upoznali porodicu, kao i hirurgovi bivši pacijenti nude svoju pomoć porodici Abrosimov, diveći se hrabrosti i herojskom činu jednog oca.

2022 © - Vesti online