Sreda 21.01.2015.
10:45
alo.rs

Kakva prevara: Iznajmio 50 automobila, pa ih prodao!

youtube.com/MotorTrend
Iznajmljivao je automobile različitih marki i kubikaže, a niko ništa nije sumnjao jer je uredno plaćao rentiranje. U međuvremenu je falsifikovao saobraćajne dozvole i prodavao vozila (Foto: Ilustracija)
 

– Vlada je ulazio u agencije i iznajmljivao automobile različitih marki i kubikaže. Niko ništa nije sumnjao jer je uredno plaćao rentiranje. Međutim, on je u međuvremenu falsifikovao saobraćajne dozvole kako bi mogao da proda vozila – navodi  izvor blizak istrazi.

Okrivljeni je otkriven tako što je jednog dana odvezao automobil kod majstora da mu skine uređaj za praćenje (GPS).

– Vlasnik rentakar agencije je video da mu se gubi signala na GPS-u. Video je odakle dolazi taj sve slabiji signal i ustanovio je da se njegov automobil nalazi u majstorskoj radionici. On je telefonom pozvao radionicu i pitao zašto mu diraju GPS kada je taj isti automobil bio kod njih pre dva dana na popravci.

Na to mu je glavni majstor odgovorio da on ne zna o kom automobilu se radi, budući da je ovaj dovezao Vlada, čije je, kako je rekao, to vozilo – navodi sagovornik Alo.

Naš izvor dodaje da je vlasnik rentakara odmah shvatio da neko pokušava da mu ukrade automobil, pa je pozvao policiju.

– Zemunska policija je brzo došla u tu radionicu u Batajnici i uhapsila osumnjičenog. Nakon ispitivanja ustanovljeno je da je Vlada na ovaj način pokušao da proda ili čak prodao bezmalo 50 automobila koji su u vlasništvu 18 rentakar agencija – naveo je on.

Protiv Vlade R. treće osnovno tužilaštvo je podiglo optužnicu za prevaru i njemu je nedavno produžen pritvor, u kojem se nalazi od juna.

2024 © - Vesti online