Petak 23.01.2015.
13:41
S. Ban

Dugovi iz prethodnog života

arcadesplat.com
 

Bez obzira na to što ova pojava nije naučno dokazana, o njoj govore ne samo astrolozi i učenjaci sličnih nauka, već i mnoge religije, duhovna učenja pa čak i u psihologiji postoji pravac koji se bavi ovom temom.

Uspomene na prethodne živote, najčešće, oživljavaju se na jedan od tri načina:

* Spontanim sećanjem, koje se najčešće dešava u ranom detinjstvu, dok je dete malo.

* Tumačenjem natalnih karata prethodnih života.

* Regresijom u prošle živote, ili korišćenjem hipnoze ili neke druge tehnike istraživanja pamćenja.

U astrologiji postoji mnogo različitih pristupa, a jedan vredan pažnje je onaj koji se zasniva na teoriji da Mesec u našem sadašnjem natalnom horoskopu predstavlja ascendent (podznak) u prethodnom životu. Sadašnji ascendent je nekada bilo Sunce, a sadašnje Sunce je budući ascendent.

Bez krutih pravila

Važno je napomenuti da ne postoje kruta i nepromenljiva pravila kad su u pitanju astrologija i reinkarnacija. Nije uvek moguće s lakoćom protumačiti obrasce karmičkog duga koji nas prati tokom ovog života.

Ovo samo po sebi ne govori puno jer se uz ovo tumači cela natalna karta, naročito oni delovi koji su naglašeni. Uz ovo se, posebno, analizira položaj Severnog i Južnog čvora.

Smatra se da duša bira da bude rođena u vreme koje je astrološki povoljno njenoj predodređenoj misiji na zemaljskom planu. Indicije zašto je neko biće izabralo određeni trenutak nalaze se u njegovom horoskopu. Prema tome, skoro uvek o celoj slici važne informacije daju sledeći podaci:

* Sunce, ascendent i dominantne planete ukazuju na glavnu svrhu sadašnje inkarnacije.

* Uran, Neptun i Pluton predstavljaju različite aspekte karme. Uran ruši stare strukture da bi napravio prostor za nove, Neptun traži žrtvovanje, a Pluton zahteva regeneraciju.

* Dvanaesta kuća predstavlja neposrednu prethodnu inkarnaciju. Međutim, najčešće pokazuje nezavršene poslove u prošlosti. Saturn predstavlja sklonosti i osobine koje duša donosi u sadašnjost iz prošlosti.

* Mesec, njegove faze i čvorovi ukazuju na kurs koji je duša izabrala u sadašnjoj misiji i pokazuje napredak koji ona čini ispunjavajući zadatke Saturnove formule sudbine.

2024 © - Vesti online