Utorak 20.01.2015.
11:45 >> 12:38h
Beta

Koha: Američka ambasada ostavila Trepču Srbima

wikipedia.com
Kombinat Trepčao ostao pod kontrolom Beograda
 

Prema navodima koha.net, američka ambasada je ocenila kao štetno da država preuzme obaveze od 1,4 milijardi evra, koje prema kreditorima ima Trepča, najveći privredni kombinat na Kosovu i Metohiji.

"Koha ditore" piše da je dnevnik došao u posed nacrta zakona kojim se kao strana u donošenju odluke navodi i lokalna vlast sa severa, koja ne priznaje državnost Kosova.

"Srpski predstavnici u vladi to smatraju dostignućem, jer je to, kako su rekli, proizvod pregovora sa drugim članovima koalicije. Premijer Mustafa je ćutanjem odgovorio na pitanje u vezi popuštanja pod pritiskom Srba", piše dnevnik.

Nacrt Zakona koji je prošle nedelje poslat Skupštini Kosova na razmatranje a koji je bio na dnevnom redu za glasanje u ponedeljak, predviđao je da se kombinat Trepča pretvori u javno preduzeće u vlasništvu Kosova.

Kako navodi prištinski dnevnik, srpski ministri u kosovskoj Vladi su posle posete Beogradu, zajedno sa zvaničnicima Vlade Srbije zapretili protestima i dovođenjem u opasnost dijaloga Beograda i Prištine, pošto smatraju da je Trepča srpsko vlasnistvo.

2024 © - Vesti online