Ponedeljak 19.01.2015.
15:55
J. L. Petković - Vesti

"Njeno veličanstvo" Atifete Jahjaga i kosovska nekultura

Beta/A. Z. B./AV
Kao i samoproklamovano nezavisno Kosovo: Samoproklamovano "veličanstvo" Atifete Jahjaga
 

Kabinet predsednice Kosova Atifete Jahjage nastavlja da krši garantovana prava srpske zajednice na zvaničnu upotrebu maternjeg jezika, upozorava Društvo novinara Kosova i Metohije ( DNKiM ) i Udruženje novinara Srbije (UNS ).

- Uprkos brojnim protestima, kabinet predsednice Kosova nastavlja sa slanjem saopštenja srpskim medijima na albanskom jeziku i objavljivanjem informacija na zvaničnom sajtu predsedništva sa albanizovanim prevodima na srpski jezik, saopštavaju ta udruženja, podsećajući da je u jednom od saopštenja iz kabineta predsednice Atifeta Jahjaga potpisana sa "njeno veličanstvo".

DNKiM i UNS zbog nedopustive prakse kabineta i predsednice Kosova traže od srpskih predstavnika u kosovskim institucijama i Kancelarije poverenika za jezike da hitno reaguju i izbore se za prestanak ovakve prakse. Udruženja podsećaju da je prošle godine tokom dodela nagrada "Beli i Crni božur", kabinet predsednice Kosova zauzeo drugo mesto na listi institucija koja neprofesionalno sarađuju sa medijima, pored ostalog, kršeći zakon o upotrebi jezika na Kosovu.

2024 © - Vesti online