Ponedeljak 19.01.2015.
15:48
n1.com

"Kolinda Grabar Kitarović neće biti novi Šešelj"

Beta/AP/L.G.
Čestitao hrvatskoj predsednici na izboru: Ivica Dačić
 

- Čestitam Kolindi Grabar Kitarović na izboru za predsednicu i nadam se da će raditi na otklanjanju problema i pravljenju dobre atmosfere za saradnju Srbije i Hrvatske. Mi želimo dobre odnose i da ih unapređujemo - poručio je Dačić u emisiji "Novi dan".

Komentarišući preuzimanje predsedavanja OEBS-u, Dačić kaže da Srbija dobila priliku da učestvuje u rešavanju problema, a ne da predstavlja problem kako je to bilo u prošlosti.

- Sami ljudi u OEBS-u kažu da u poslednjih 20-30 godina nije bilo težeg trenutka za predsedavanje. Veoma je odgovorna naša pozicija i treba da je iskoristimo u smislu jačanja kredibiliteta i ugleda naše zemlje - rekao je ministar spoljnih poslova.

Govoreći o različitim pogledima Evropske unije i Rusije na situaciju u Ukrajini, Dačić je rekao da je na snazi "hladni mir".

- Srbija nema politički uticaj da bude jedna od glavnih država u svetu, ali zato što ima dobru volju i veze sa tim državama, može da predstavlja dobrog medijatora odnosno kredibilnog i poštenog pregovarača - kaže Dačić.

On dodaje da Srbija ima bliske odnose i sa Rusijom i Ukrajinom.

- Ukrajinski predsednik Petro Porošenko mi je rekao da mnogi misle da će Srbija biti pristrasna, a da je on ubeđen da će biti objektivna - kaže Dačić.

2024 © - Vesti online