Ponedeljak 19.01.2015.
13:37
mozzartsport.com

Ataman: U Beogradu su me čuvali kao da sam Obama!

Beta/B.B/DS
Bio u centru pažnje: Ergin Ataman
 

Po dolasku u Istanbul Ataman je proslavio je uspeh tako što je vodio navijanje, a u razgovoru za turske medije govorio je o tome kako je izgledalo doći u srpsku prestonicu posle svih tragičnih događaja koji su se dogodili i smrti navijača Marka Ivkovića, te izjave da su "navijači Crvene zvezde teroristi".

- Kada su se otvorila vrata aviona po sletanju na aerodrom, sačekalo nas je 50 pripadnika specijalnih jedinica. U okolini aerodroma bilo je oko 1.000 policajaca. Igrači su bili svesni da nas čeka jako težak dan. Kada smo krenuli put hotela, autoput je bio zatvoren, ispred i iza nas išla su policijska kola, a niko nije smeo da nam priđe na manje od 100 metara. Čuvali su me kao da sam Barak Obama - rekao je Ataman. 

Samo nekoliko sati kasnije, utakmica je počela. U "Areni" je bilo blizu 18.000 gledalaca, koji su spremili poseban doček za trenera turskog vicešampiona.

- Na parket sam izašao deset minuta pre početka utakmice. Osećao sam se čudno, pošto je kompletna pažnja bila usmerena na mene. Međutim, ja sam bio opušten, otišao sam do svog mesta i seo, kao i obično. Mene su dočekali uz ogromne zvižduke, širom dvorane bile su okačene slike Marka Ivkovića, navijači su pevali pesme posvećene njemu. Atmosfera je zaista bila jedinstvena i neverovatna. Ali, nije bilo uvreda na ličnoj osnovi, niti psovki. Bila je to utakmica puna akcije.

On je otkrio da je zaista nosio pancir na utakmici, kao i da mu je usijana atmosfera odgovarala, jer je bio maksimalno fokusiran na meč.

- Igrač su odlično reagovali na sve što se dešavalo u "Areni". Odigrali smo najbolju odbranu ove sezone, a protivnik je bio slomljen. U ključnim trenucima nismo paničili, već smo smireno dobili utakmicu.

Ataman je priznao da je sve što je bilo loše ostalo u prošlosti i da je dolazak u Beograd pokazao da su ratne sekire zakopane. Što se tiče revanš susreta u Istanbulu, selektor Turske rekao je da očekuje da će kompletna država položiti test.

- Moraćemo da reagujemo kao država i odgovorimo na pravi način. Crvena zvezda je meč organizovala vrhunski i nije bilo nijednog, pa ni najmanjeg incidenta. Iskreno, nisam video svinjske papke, o kojima se pričalo toliko. Siguran sam da će navijači pokazati da su najbolji baš protiv Zvezde - zaključio je Ataman.

2024 © - Vesti online