Nedelja 18.01.2015.
22:35 >> 22:39h
Beta

Vladeta Kostić novi gradonačelnik Gračanice

Beta/E. Z. B./EV
Novi gradonačelnik Gračanice: Vladeta Kostić
 

"Katastrofalno smo izgubili. Prema našim podacima, Srpska je izbore dobila sa 70 prema 30 odsto glasova i novi gradonačelnik Gračanice je Vladeta Kostiić kome sam naravno čestitao na pobedi", rekao je za agenciju Beta Rašić.

Kako su saopštili iz G.I. Srpska, njihov kandidat Kostić dobio je više od 65 odsto glasova, a na konferenciji za novinare koja je večeras održana, proglašena je pobeda tog kandidata.

Kostić je zahvalio simpatizerima i aktivistima Srpske, ali i svim meštanima opštine Gračanica.

"Zahvaljujem i onima koji su glasali za Srpsku i onima koji nisu i onima koji su ostali kući zato što svi oni tim svojim postupkom govore nešto. Godine ispred nas su pune izazova. Nas očekuje puno odgovornog rada i za to će nam trebati puno mudrosti. U tome će nam trebati pomoć svih i opozicije i onih inertnih koji su kod kuće a ponajviše vaša pomoć, jer ste vi izneli najveći teret ovih izbora. Trudiću se da nakon tri godine mandata održimo i povećamo ovaj rezultatm a to će zavisiti od svih nas", rekao je Kostić.

Prema preliminarnim rezultatima organizacije "Demokratija na delu" za kandidata Srpske glasalo je 64,95 odsto birača, za Nenada Rašića 31,52 odsto, za kandidata Nove partije Kosova Dragišu Mirića glasalo je 1,83 odsto, a za Šaipa Berišu iz Demokratskog saveza Kosova glasalo je 1,70 odsto ukupnog broja birača u opštini Gračanica.

U Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) su ranije večeras rekli da će preliminarni rezultati vanrednih lokalnih izbora u Gračanici biti saopšteni večeras pre ponoći.

Đurić čestitao Kostiću

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić čestitao je večeras kandidatu G.I. Srpska za gradonačelnika Gračanice Vladeti Kostiću na pobedi na izborima.

- Poštovani gospodine Kostiću, u ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i u svoje ime upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom Vašeg izbora za gradonačelnika Gračanice - navodi se u saopštenju.

On je izrazio sigurnost da će Kostićevo "znanje i lične vrline učiniti da uspešno odgovori na sve izazove".

- Želim Vam da, kao i do sada, Vaš prepoznatljiv i uspešan rad usmerite na dobrobit srpskog naroda i svih građana Gračanice, koja je svetionik srpstva na centralnom Kosmetu. Na pomoć i podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju i moju lično, uvek možete da računate - dodao je direktor.

2024 © - Vesti online