Nedelja 18.01.2015.
20:10
Srna

"Kolindin zahtev komplikuje odnose Srbije i Hrvatske"

Fonet/M.M.
Lider radikala i dalje "muči" Hrvate: Vojislav Šešelj
 

Ljajić je naglasio da zahtev Kitarovićeve predstavlja brutalno mešanje politike u rad Haškog tribunala.

On je naveo da lider radikala i posle izbora u Hrvatskoj, nažalost, ostaje predmet unturašnjo-političke debate u toj zemlji, istakavši da ni Srbija, od koje je traženo da se ogradi od Šešeljevih izjava, niti generalni sekretar UN nisu adresa za takve poruke.

- I jedna i druga su pogrešne adrese, što samo uverava da ovo nema veze ni sa pravom ni sa politikom, već samo sa marketingom. Svako zna da Ban Ki Mun o tome ne odlučuje, a još manje Srbija. Nas apsolutno niko ništa nije pitao. Jedina prava adresa za njihove zahteve jeste sudsko veće Haškog tribuala koje je donosilo sve ove odluke - rekao je Ljajić.

Naglasivši da niko ne može da objasni zašto se toliki značaj pridaje izjavama predsednika jedne vanparlamentarne stranke, Ljajić je ponovio da Srbija želi najbolje odnose sa Hrvatskom i da ovakve izjave ne idu u prilog tome, prenose beogradski mediji.

- Ovo što se sada radi nije korak u dobrom pravcu. Mi želimo normalizaciju naših odnosa i nismo učinili nijedan korak da se oni pogoršaju - rekao je Ljajić.

Novoizabrani hrvatski predsednik Kolinda Grabar Kitarović uputila je pismo glavnom sekretaru UN Ban Ki Munu od koga je zatražila da preduzme sve korake da bi osigurao da se haški optuženik Vojislav Šešelj vrati u pritvor u Hagu i da se što pre donese presuda u tom slučaju.

2024 © - Vesti online