Utorak 20.04.2010.
11:00 >> 13:35h
Vestionline

Prekinut štrajk rukometaša Crvene zvezde

"Ne mogu da kažem dokle će da traje ovakva situacija, pošto očekujemo da se sve reši posle sastanka igrača sa predsednikom Dobrivojem Glavonićem. Reč je o dugovanjima", izjavio je neimenovani igrač "crveno-belih" i dodao:

"Nije kod svih ista situacija, ali ne verujem da je iko dobio četiri pune plate, počevši od avgusta prošle godine. Nije pošteno, igrali smo i loše, ali češće dobro i do sada smo ispunjavali sve bez pogovora".

Glavonić je istakao da je ljut na igrače.

"Već sam imao novac na računu, ali posle ovog u ponedeljak sigurno neće da ga dobiju. Ni u petak nisu trenirali, u subotu su odbili da igraju prijateljski meč sa Partizanom, takve stvari ne mogu da se tolerišu. Kod mene ne prolazi samoupravljanje. Igraćemo sa drugim timom. Pobedićemo utakmicu-dve do kraja i opet ćemo da budemo drugi u šampionatu, učestvovaćemo u evropskom kupu. Po završetku sezone kupićemo druge igrače. što se mene tiče oni su supendovani. Ovo što su učinili nije pravi način i nije rešenje situacije. Sigurno je da nikome ne bismo ostali dužni", rekao je Glavonić.

Glavonić: Moja izjava je zloupotrebljena


"Moja reakcija je bila emotivna, znajući koliko energije ulažem da u ovoj teškoj situaciji nabavim sredstva za funkcionisanje kluba, zajedno sa Upravnim odborom. S druge strane, ali ljudske razumem i igrače našeg kluba, koji su propustili jedan trening, tražeći pare koje su zaslužili. Sa sportske strane gledano, moja emotivna reakcija je zloupotrebljena od strane novinara, znajući da nam sada dolaze najvažnije utakmice i znajući da su igrači i sami svesni teške situacije u društvu i uloženih napora da se sredstva obezbede. Ono što je najvažnije želim da obavestim armiju zvezdinih navijača, da je održan sastanak sa igračima, koji nastavljaju normalno da treniraju uz našu obavezu da u najkraćem roku obezbedimo sredstva", saopštio je Glavonić.

Crvena zvezda se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli Superlige Srbije. "Crveno-beli" će naredni meč u domaćem šampionatu odigrati narednog vikenda kada će na svom terenu dočekati Planinku.
 

2024 © - Vesti online