Subota 17.01.2015.
01:31
Vestionline

Micov: Zvezda je budućnost srpske košarke

Fonet
Micov je sa 12 poena bio najefikasniji u timu Galatasaraja


"Savladali smo tim koji je na svom terenu  poražen jedino od Real Madrida i Olimpijakosa. To je velika stvar i zbog toga je ovo velika pobeda.  Kontrolisali smo celu utakmicu i držali se taktike da nikako ne podlegnemo atmosferi.  Uspeli smo da zaustavimo njihova najjača oružja, kontru i skok u odbrani. Smatram da je to bio ključ, a dosta je pomoglo to što smo 'odsekli' Markusa Vilijamsa", počeo je priču srpski internacionalac iz redova Galate, Vladimir Micov.

Da li je bilo pritiska pred dolazak u srpsku prestonicu i ulazak u dvoranu?

"Moram da priznam, bilo je neprijatno. Pomalo su svi bili uplašeni, ali znao sam da nema teoretske šanse da se bilo kakva neprijatnost dogodi. Naše je da se skoncentrišemo na teren. Čuo sam da je bilo pogrdnih povika i na moj račun, ali ne zameram, to je ovde noramalna stvar".

Delovali ste prilično sigurno na terenu, potpuno atipično za ovosezonska izdanja?

"Znate, nije lako kada promenite pet igrača u jeku sezone. Treba vremena da se sve ukomponuje. Finansijska kriza je bila, to nije tajna, a raduje me što smo odigrali najbolju partiju na gostujućim terenima ove sezone".

Možete li da uporedite Zvezdu iz grupne faze i Zvezdu iz Top 16?

"Očigledno ih je stigao umor. Koliko znam, imaju sve pobede u ABA ligi. Nije lako to postići, a to su sve mladi igrači. Jasno je bilo da to toga mora da dođe. Zvezda je sjajan projekat za budućnost i trebalo bi da se izbori za ponovno učešće u Evroligi i tako srpsku košarku podignu na viši nivo".

Cilj Galatasaraja na početku sezone bio je F4, da li se nešto promenilo u međuvremenu?

"Nije, promenilo se samo pola ekipe", rekao je kroz smeh iskusni bek.

Beograd je za ovu sezonu i duele crveno-belih i Galate zatvorena priča. Šta tim Dejana Radonjića čeka u Istanbulu?

"Nešto slično ovoj atmosferi. Neće biti incidenta, uveren sam u to", podvukao je Vladimir Micov.

2024 © - Vesti online