Subota 17.01.2015.
07:49
Ž. Marković - Vesti

Celo selo od sveta odsečeno

Srušeni alternativni prelaz
 

Nevolje stanovnika Velike Kamenice, sela sa oko 300 domaćinstava iz kojeg je veliki broj ljudi otišao na rad u Austriju, započele su u noći između 14. i 15. septembra prošle godine, kada je vodena bujica na most nanela stabla, granje i druge predmete. Tako je stvorena veštačka brana koja je omogućila vodi da potopi most i bitno ga ošteti.

Ubrzo je pored starog mosta urađen alternativni prelaz, ali je i on uništen 4. decembra prošle godine u naletu vodene bujice. Kada su videli da su praktično odsečeni od sveta, meštani su 6. januara ove godine organizovali protest na kojem su im predstavnici lokalne samouprave obećali novi most. Problem je što se ne zna kada će taj most biti završen, a u međuvremenu u budžetu nema para za popravku starog mosta!

Srušeni stari most posle prve bujice
 

- Savet Mesne zajednice našeg sela obratio se Vladi Srbije s molbom da nam se izađe u susret. Vlada je reagovala i uzela naš predmet na razmatranje - rekao je Miroslav Gajić, sekretar Saveta MZ Velika Kamenica.

On je dodao da proteklih deset godina lokalna samouprava ništa nije ulagala u sanaciju i čišćenje rečnog korita i odvodnih kanala, kao ni u asfaltiranje seoskih ulica ni u popravku asfaltnog puta koji povezuje Veliku Kamenicu sa magistralnim putem.

2024 © - Vesti online