Subota 17.01.2015.
01:30
mondo.rs

Tretmani koji vas čine lepom, ali vam mogu štetiti

facebook.com
Brazilsko feniranje ima predivan vizuelni efekat, ali...
 

Brazilsko ispravljanje kose

Ako imate kovrdžavu kosu, ideja da je ispravite verovatno vam se čini primamljivom. Budite pažljivi jer iako se brazilsko ispravljanje kose čini bezopasnim, hemikalije koje se koriste tom prilikom, mogu da iritiraju kožu ili izazovu opekotine.

Depiliranje obrva

Pored činjenice da će svi videti eventualnu grešku u depiliranju, ovaj metod uklanjanja dlačica na očnim kapcima može da bude opasan. Često depiliranje obrva može da ošteti folikule dlake, ali i da iritira kožu.

Solarijum

Iako se o negativnim posledicama veštačkog tena dosta govori, i dalje je mnogo onih koji odlaze u solarijum. Prema podacima američkog Nacionalnog insituta za rak, solarijum povećava rizik obolevanja od raka kože za čak 55 odsto!

Deljenje šminke

Ako aplikatore za nanošenje šminke delite sa nekim, trebalo bi da znate da na ovaj način lako možete da "pokupite" infekcije i bakterije sa šminke drugih, a posledice mogu da budu konjuktivitis ili herpes, na primer. Dakle, kada je reč o aplikatorima za šminku, budite sebični.

Piling

Stručnjaci preporučuju povremene pilinge kako biste uklonili mrtve ćelije kože, ali ako to radite često ili grubo, možete da oštetite kožu - posledice mogu biti preterano osetljiva koža i ispucali kapilari.

2024 © - Vesti online