Utorak 20.04.2010.
10:02 >> 10:46h
Srna

Najjači zemljotres pogodio Australiju!

Od jačine potresa srušili su se krovovi na bolnicama i na nekoliko zgrada, a za sada nema podataka o ljudskim žrtvama, javili su australijski mediji.

U ovoj državi nalazi se glavno nalazište rude zlata u Australiji, a izvršena je evakuacija rudnika, škola i bolnica u regionu.

Geološki institut Australije saopštio je da se zemljotres dogodio na oko 10 kilometara jugozapadno od Kalgurlija, najvećeg grada u ovom regionu, koji se nalazi 600 kilometara istočno od prestonice Zapadne Australije Perta.

Zemljotres je bio snage 5 stepeni na Merkalijevoj skali i u 8:17 časova po lokalnom (10:17 po srednjoevropskom) vremenu epicentar je imao oko deset kilometara jugozapadno od grada Kalgurli-Bulder.


Policija i lokalni mediji, kako prenosi AP, javljaju da su oštećene neke kuće i da je lekarska pomoć ukazana dvema osobama, od kojih je jedna devojčica koju je povredio odvaljeni komad tavanice.


U Kalgurliju, oko 600 kilometara istočno od Perta, radi više od pedeset rudnika zlata. Najveći među njima je Super Pit, koji je takođe zatvoren i evakuisan, u kome se godišnje dobija 850.000 unci (24.000 kilograma) zlata.

2024 © - Vesti online