Petak 16.01.2015.
07:56
B. Simonović - Vesti

Tači kod Mila pod okriljem noći

Izbegli sa Kosova organizuju protest
 

Prema informacijama koje smo dobili pred zaključenje ovog izdanja "Vesti", Tači je trebalo da doputuje u Podgoricu noću, i to specijalnim helikopterom i direktno u vilu na Gorici kod svojih domaćina premijera Mila Đukanovića i šefa diplomatije Igora Lukšića.

Niko od medija koji prate ovu kontroverznu posetu juče nije bio siguran kakav je program posete pripremljen, jer se sve iz sata u sat vrtoglavo menjalo. Novinarima i fotoreporterima je saopšteno da neće moći ni da privire u prostorije u kojima će Tači boraviti i da će sve biti "pokriveno" saopštenjima i službenim fotografijama.

Osim bolnih i proteklih dana najavljivanih pitanja o zločinima nad crnogorskim građanima na Kosovu i o sudbini onih koji se i posle 15 i više godina vode kao nestali, Tačija bi mogla sačekati i neka druga pitanja koja se tiču statusa crnogorske zajednice na Kosmetu.

U tome je najodlučniji i najkonkretniji bio, a izgleda i ostao, predsednik Crner Gore Filip Vujanovića, koji je davno kazao i u više navrata i ponovio, da nema ništa od uspostavljanja crnogorsko-kosovskih diplomatskih odnosa dok se ne reguliše i ne ozvaniči status i položaj Crnogoraca na Kosovu, bez obzira na činjenicu što je Crna Gora među prvima priznala kosovsku nezavisnost.

2024 © - Vesti online