Četvrtak 15.01.2015.
14:42
Vestionline, Beta

Čović: Nećemo biti amateri kao Turci

Fonet/A. A.
Maksimalna zaštita Turaka: Nebojša Čović
 

"Nećemo biti amateri kao turska policija, utakmica je visokog rizika, pojačane su mere bezbednosti i ljubazno molim da se svi uskladimo sa tim. Zvezda je preuzela veliku odgovornost i ne bežimo od toga. Hoćemo da sve protekne kako treba i pobedimo, što nam je cilj", rekao je Čović.

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 21 čas u Beogradskoj areni igraju protiv Galatasaraja, utakmicu trećeg kola Grupe E Top 16 faze u Evroligi. Sve ulaznice za meč su rasprodate. 

Utakmica privlači veliku pažnju zbog incidenata navijača u Istanbulu u novembru, uoči prethodne utakmice dva kluba i ubistva navijača Crvene zvezde. Trener turskog kluba Ergin Ataman je pre te utakmice navijače Zvezde nazvao teroristima, zbog čega je premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio da on nije poželjan u Srbiji.

Vučić je početkom nedelje rekao da će Ataman "ući u zemlju po molbi košarkaškog kluba Crvena zvezda". 

"Sve smo uradili da se utakmica odigra u Beogradu, uz razumevanje državnih organa koji su posle incidenata u Istanbulu reagovali oštro, ali opravdano. Oni su imali poverenje u nas da se utakmica odigra u 'Areni'. Obavili smo niz razgovora sa državnim organima ali i navijačima, apelujemo da se uzdrže od bacanja svojih upaljača, olovki pa i moblinih telefona", rekao je Čović. 

"Želimo da pokažemo da u atmosferi kakva je nastala posle Istanbula možemo da zadržimo normalno navijanje. Šta god da budemo radili i dobro i loše, to ne može da vrati život Marka Ivkovića", dodao je predsednik Zvezde. 

On je podsetio da Evroliga prati ponašanje navijača i klubova. 

"Evroliga prati kako se koji klub ponaša i Zvezda nema ambiciju da bude gostujući klub u Evroligi, već dugogodišnji član, a na dobrom smo putu da to i postanemo", rekao je Čović. 

Čović je dodao da će igrači i stručni štab Galatasaraja čarter letom doputovati i otići iz Beograda. 

"Njihovo kretanje i aktivnosti će biti maksimalno pokrivene", podvukao je. 

2024 © - Vesti online