Četvrtak 15.01.2015.
13:47
Beta

Carinici "lovili" švercere po autoputu

Beta/Uprava carina
Parfemi nađeni u jednom automobilu
 

Obe zaplene su obavljene kod naplatne stanice Stara Pazova, u razmaku od oko 15 minuta, tokom kontrole koju su vršili pripadnici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja.

Parfemi su otkriveni u automobilu registarskih oznaka Peći, kojim je upravljao 59-godišnji državljanin žitelj Zemuna, dodaje se u saopštenju.

Kako navodi Uprava carina, već na 20 metara od kontrole, za koju u tom trenutku nije znao da li je carinska ili policijska, "vozač se vidno uznemirio".

"Počeo je da se preznojava tokom razgovora sa cariniciama, da bi u trenutku otkrivanja robe rekao kako je učinio sinu uslugu da mu preveze parfeme koje on prodaje po Beogradu", piše u saopštenju.

Carinici su u prtljažniku našli 100 bočica parfema, 95 bočica toaletnih voda, 10 dezodoransa u stiku i 9 krema i losiona za telo poznatih svetskih marki.

Parfeme i vozilo carinici su dopratili do carinskog skladišta gde je izvršen detaljan pregled i prebrojana roba, čija će autentičnost biti potvrđena posle veštačenja.

Prema prvim procenama, to su originalni parfemi čija vrednost, u slučaju da se autentičnost dokaže, može dostići i sumu od osam hiljada evra, saopštila je Uprava carina.

Petnaestak minuta potom zaustavljen je i autobus novopazarskih registarskih oznaka koji saobraća na liniji Novi Sad-Novi Pazar. U njemu je nađen paket sa 140 tableta sredstva za jačanje potencije "Vijagra". Vozač autobusa je rekao da je taj primio da ga preveze do Novog Pazara.

2024 © - Vesti online