Četvrtak 15.01.2015.
10:50
D. N. Petrović - Vesti

"Stara Raška" častila 860 dece

Koverte stigle iz Toronta
 

Iz "Stara Raške" je saopšteno da je pomoć za mališane iz ove tri opštine prikupila podružnica ove humanitarne organizacije iz Toronta u Kanadi koju uspešno vodi porodica Veraklić, poreklom iz Raške oblasti.

Kako ističe predsednik "Stare Raške" Voja Vučićević, srpska dijaspora prikupila je u poslednjih 15 godina u zemlji i inostranstvu više od dva miliona evra, a samo "Stara Raška" iz Toronta sakupila je 380.000 evra.

Novac je uložen u Rašku oblast u obliku pomoći deci, početkom svake godine na području svih opština Raške oblasti, pomoći bolesnima i siromašnima, razvoju poljoprivrede i sela, organizovanju sabora i sličnih manifestacija, podršci mladim umetnicima, sklapanju brakova i pomoći mladim bračnim parovima, štampanju raznih publikacija...

Srpska dijaspora u Kanadi prepoznala je ciljeve "Stare Raške" kada bi i drugi Srbi u svetu sledili primer iz Kanade poboljšali bi život u Raškoj oblasti, zaustavili bi seobe i spasli bi ovaj deo Srbije, gde je i postojbina srpske države, od pražnjenja i propadanja - ističe Vučićević.

2024 © - Vesti online