Sreda 14.01.2015.
11:30
Beta

Čekaju Vučića sa zastavom Velike Albanije

gazetaexpress.com
Protest Albananaca pred dolazak Aleksandra Vučić
 

Među parolama koje nose učesnici protesta, kako javlja portal gazetaexpress.com, jedan poziva Vučića da zatraži izvinjenje u ime države Srbije: "Traži izvinjenje i ruke daleko od Republike Kosovo".

Protiv posete Vučića Kosovu izjasnio se i Koordinacioni odbor porodica nestalih, ocenivši posetu srpskog premijera kao tešku provokaciju.

Oni zahtevaju da Vučić učini mnogo vise nego do sada na otvaranju arhiva vojnih i policijskih snaga u Srbiji koje su izvršile masovna ubistva civila, ističuću da još nije razjašnjena sudbina 1.653 osoba.

Prema njima, Vučić je pre posete Kosovu trebalo da poseti Batajnicu, Rudnicu i druga mesta u kojima se nalaze masovne grobnice sa telima nestalih kosovskih Albanaca.

Istovremeno, predsednik opštine Gnjilane i potpredsednik Demokratskog saveza Kosova Ljutfi Haziri je posetu premijera Vučića okarakterisao kao versku i humanitarnu.

"Kosovo ne može da bude u opasnosti od Srbije", rekao je Haziri.

Vučić i više članova Vlade Srbije posetiće danas Pasjane, Štrpce i Gračanicu gde će razgovarati sa predstavnicima Srba u kosovskim organima vlasti.

2024 © - Vesti online