Sreda 14.01.2015.
06:45
J. L. Petković - Vesti

Velike nade i mala korist

Sve spremno za doček premijera
 

Vladeta Kostić, kandidat za gradonačelnika Gračanice, očekuje da poseta premijera prođe u najboljem redu.

- Želim da sve bude mirno i dostojanstveno s obzirom na to da je razlog posete premijera Vučića Gračanici otkrivanje spomenika kralju Milutinu. Poseta je ekonomske i kulturne prirode, i očekujem da građani masovno dođu na taj događaj i čuju poruke od premijera jer mi mnogo zavisimo i od Vlade Srbije - kaže za "Vesti" Kostić.

Premijer će posetiti i manastir Gračanica, gde će se sresti sa vladikom Teodosijem. U centru te opštine istaknute su zastave Republike Srbije, kao i pano sa Vučićevim likom na kome piše: "Dobro došli predsedniče Vlade." Većini građana sa kojima smo razgovarali drago je što premijer dolazi na Kosovo.

- Treba i češće da nam dolazi - komentarisao je jedan od građana. Međutim, ima i onih koji smatraju drugačije.

Bik na ražnju

Bik za Novu godinu

U Gračanici je sve bilo spremno za doček pravoslavne Nove godine i dolazak premijera. Kraj velike bine pekao se roštilj, prasići i bik namenjen svima koji su srpsku Novu dočekali na trgu. Sve to je za građane besplatno organizovala opština Gračanica.
- Spremili smo bika od 400 kilograma, deset prasića, pet jaganjaca, deset kazana rakije i pet kazana vina. Ovo je nezapamćeno slavlje. I ranijih godina se slavilo, a nadamo se da će ovde biti najbolje - kaže Slobodan Arsić.
 

- Njegovim dolaskom ne očekujemo nikakvo poboljšanje, jer dolazi samo da nas zamajava i zavarava. Jedino što od njega možemo da očekujemo jeste da ćemo što pre prodavati kuće i ne našom voljom otići odavde konačno - kaže Gradimir Denić, meštanin Čaglavice, poznat pod nadimkom Mason.

On ističe da "Srbi sa Kosova moraju da shvate da oni moraju da se pitaju o svojoj sudbini".
- Političari iz Srbije unazad 25 godina Kosovo i srpski narod koriste kao dečju igru lego kockice, slože ih kako njima odgovara. Ubrzo će se naći neko ko će složiti te kockice kako treba - nada se Denić.

Puno je i onih koji su odbili da govore za novine, a pojedini su pitali zašto premijer nije uključio i posetu severnom delu Kosovske Mitrovice.

2020 © - Vesti online