Ponedeljak 12.01.2015.
12:10
Srna

Kolinda Vojvodinu nazvala državom: A gde je reakcija Srbije?

A. Čukić
Srbija je jedinstvena i nedeljiva i to treba staviti do znanja: Čedomir Antić
 

- Ovakva skandalozna izjava, pa sve i da je nenameran politički gaf, svakako ne sme da ostane bez reakcije nadležnih u Srbiji. Politika Hrvatske prema Srbiji i srpskom narodu u toj susednoj državi nebrojano puta do sada pokazala se nekorektnom i zluradom - saopšteno je iz Naprednog kluba.

U saopštenju se navodi da se u Hrvatskoj, članici EU, Srbima osporavaju elementarna ljudska, građanska i manjinska prava, ne mogu da koriste pismo i jezik, niti da ostvare pravo na povratak, da je od ove godine hiljade srpskih prognanika izbrisano iz državljanstva u toj zemlji, te da se "ljudi hapse samo ako se fotografišu sa srpskom zastavom".

- Srpski zvaničnici ne bi smeli da ostanu nemi na komentare hrvatskih političara kojima se narušava integritet, suverenitet i vređa srpska državnost. Srbija je jedna, jedinstvena i nedeljiva i to treba jasno staviti do znanja - poručeno je iz Naprednog kluba.

Iz Naprednog kluba navode da je Kitarovićeva u obraćanju, koji je uživo prenošen na državnoj televiziji HRT, rekla:

- Boriću se za prava manjina u Hrvatskoj da ona budu još veća, ali ništa manje neću tražiti za Hrvate u Srbiji, Vojvodini i u drugim susednim zemljama - što je pozdravljeno ovacijama i aplauzom iz publike.

2024 © - Vesti online