Ponedeljak 19.04.2010.
16:16
Tanjug

Železnice Srbije: Planule karte za međunarodne linije

Ostvaren je četiri puta veći prihod od uobičajenog, navodi se u saopštenju i dodaje da je broj prodatih voznih karata u međunarodnom putničkom saobraćaju povećan nakon što je zbog vulkanske prašine sa Islanda bio blokiran aviosaobraćaj u celoj Evropi.

Iz Beograda svakoga dana polazi 20 direktnih međunarodnih putničkih vozova ka Minhenu, Cirihu, Pragu, Moskvi, Kijevu, Skoplju, Solunu, Sofiji, Istanbulu, Sarajevu, Baru, Zagrebu, Ljubljani, Veneciji, Bukureštu, Budimpešti, Beču i Filahu, odakle se vozovima može stići do bilo kog evropskog grada.

Mesta u vozu za Moskvu i Kijev više nema do petka, a ostalo je nekoliko slobodnih mesta za polaske iz Beograda za Solun, Sofiju i Ljubljanu narednih dana.


U saopštenju je navedeno da veliko interesovanje vlada i za putovanje železnicom do drugih evropskih gradova.


"Železnice Srbije" u međunarodnom saobraćaju trenutno imaju angažovano oko 80 putničkih vagona, a interesovanje putnika za pojedine destinacije redovno se prati, kako bi se u skladu sa potrebama i mogućnostima najtraženije relacije mogle pojačati dodatnim vagonima. Najveća potražnja, kako se navodi u saopštenju, vlada za vagone sa kušet i spavaćim kolima.

2024 © - Vesti online