Nedelja 11.01.2015.
16:13 >> 16:54h
Srna, Beta

Netanjahu pozvao Jevreje: Izrael je vaš dom

Beta/AP/D. B.
Zabrinut za Jevreje u Evropi: Benjamin Netanjahu
 

"Svim Jevrejima iz Francuske i Evrope želim da poručim da Izrael nije samo mesto u čijem se pravcu molite, već je vaš dom", navodi Netanjahu u televizijskom obraćanju.

Netanjahu je pozvao poslanike Kneseta da izmene postojeće imigracione zakone kako bi olakšali Jevrejima da se presele u Izrael.

"Tokom sedmice sastaće se poseban tim ministara radi koraka za povećanje imigracije iz Francuske i drugih evropskih zemalja koje pate zbog užasnog antisemitizma. Svi Jevreji, koji žele da emigriraju u Izrael biće dobrodošli. Pomoći ćemo vam u adaptaciji u našoj državi, koja je i vaša", poručio je izraelski premijer.

Netanjahu je poziv uputio nakon što je u terorističkim napadima u Francuskoj ubijeno 17 osoba, među kojima je najmanje troje Jevreja.

Jevreji ubijeni u Parizu bice sahranjeni u Izraelu

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da će francuski Jevreji ubijeni u napadu u Parizu biti sahranjeni u Izraelu. Netanjuhu je u saopštenju rekao da je "odgovorio na zahtev porodica ubijenih u strašnom terorističkom napadu" i da je naložio svim relevantnim vladinim telima da pomognu da se tela prenesu u Izrael. Očekuje se da će sahrana biti održana u utorak, dodao je izraelski premijer.

2024 © - Vesti online