Nedelja 11.01.2015.
09:01
Mondo.rs

Tuča na farmi pilića: Pretučen bivši predsednik Vlade Vojvodine?

Reuters/V.F.
Đukić: Ne smeš ni na svoju farmu da odeš, jer dobiješ batine
 

Na lice mesta je izašla patrola policije gde je zatekla pomenuta dva lica.

Đukić je kazao da je na farmu otišao zbog toga što mu već četiri meseca pomenuti ne plaćaju zakup ni struju, a rekao je da su ga tukli i da su mu, između ostalog, oduzeli i mobilni telefon kao i plastični pištolj. 

Prvi demokratski premijer

Lokalni mediji u Novom Sadu danas su preneli da je "prvi demokratski premijer Vojvodine" posle 5. oktobra Đorđe Đukić pretučen. Đukić je na čelu Pokrajinske izvršne vlasti bio od 2000. do 2004.

U to vreme je bio član DS a tu stranku je napustio kada je osnovana Liberalno demokratska partija čiji je menadžer Vojvođanskog odbora bio do 2008.

Pre dve godine ponovo se politički angažuje pristupajući Ujedinjenim regionima Srbije (URS) koji su u međuvremenu prestali da postoje.

Međutim, u Policijskoj upravi Novi Sad kažu da su pomenuta dvojica ljudi na farmi policijskoj patroli kazali da im je Đukić ispod jakne pokazao pištolj i da im je pretio, te da su mu oni oteli taj pištolj. 

O celom slučaju obavešteno je i Osnovno javno tužilaštvo koje je donelo odluku da se protiv Đukića podnese krivična prijava za krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Svi njihovi nerešeni imovinsko pravni odnosi treba da se reše u parničnom postupku.

Đukić je za agenciju Beta rekao da te osobe, koje su iz Beograda, već četiri meseca ne plaćaju ni zakup ni struju za farmu koju su iznajmili od njega, na šta im je jutros skrenuo pažnju kada je obišao farmu.

"Kada sam im to jutros rekao, jedan je počeo da me davi, drugi mi je oteo mobilni telefon i udarili su me nekoliko puta. Uspeo sam da se izvučem jer sam im rekao da će moj sin zvati policiju ukoliko se za 15 minuta ne pojavim", ispričao je Đukić.

Dodao je da je slučaj prijavio policiji, koja je izašla na lice mesta, napravila uviđaj i uzela izjave od napadača.

"Zatražio sam od policije da mi obezbedi da uđem na sopstvenu farmu i da zaštitim svoju imovinu, ali oni su rekli da to ne mogu da urade i da će o slučaju obavestiti tužilaštvo", kazao je Đukić.

Dodao je da su ti muškarci trebalo da mu plaćaju zakup ne u novcu, već u pilićima ali nisu poštovali dogovor.

"Umesto toga, napravili su poplavu na farmi. Tri objekta su potpuno ispraznili, a četvrti do pola. Piliće su prodavali na crno i očigledno su imali nameru da nestanu i da mi ne plate ništa", rekao je Đukić.

Ispričao je i da se danas ponovo pokušao vratiti na farmu, ali su ga ti muškarci izbacili i rekli mu da je to sada njihov objekat.

On je naveo da su mu pretili smrću, kao i celoj njegovoj familiji.

"Ne smem da odem, jer dobiješ batine kada odeš na sopstvenu farmu", rekao je Đukić.

2024 © - Vesti online