Subota 10.01.2015.
12:10
Jutarnji.hr

Fotograf pedofil iz Rijeke uhvaćen nakon 6 godina bekstva

Jutarnji.hr
Slikao devojčice, pa ih zlostavljao
 

Marsel Salvaro svojevremeno je uživao priličan ugled na riječkoj fotografskoj sceni, i to na temelju međunarodne karijere o kojoj je svojim kolegama rado pričao. Živeo je i radio u Parizu, svojevremeno je fotografisao za UNESCO, a bio je i fotograf službene diplomatije. Pre nego što je 2004. buknuo skandal s pedofilijom, Salvaro je, između ostalog, radio kao službeni fotograf Riječkog karnevala.

Salvaro je pod istragu došao zbog sumnji da je umešan u nekoliko slučajeva pedofilije. Uhapšen je, ali je kasnije pušten da se brani sa slobode. Ispostavilo se da je, kao deo svog umetničkog opusa, u svom stanu i ateljeu na Pećinama fotografisao devojčice. Policiji ga je prijavila majka devetogodišnjakinje koja joj je ispričala što se događalo i na površinu su isplivali gnusni detalji. Salvaro je, prema majčinom iskazu, od devojčice tražio da skine majicu, potom je fotografisao, dirao po grudima, a ona je njega morala preko odeće da dira po intimnim delovima tela.

Policija je pokrenula istragu i došla do još tri devojčice u starosti od osam do deset godina koje su se navodno našle u sličnoj situaciji. Pred jednom od njih navodno je masturbirao. U njegovom stanu nađen je i dokazni materijal.

Policija je podigla kaznenu prijavu, državno tužilaštvo zatražilo je proširenje istrage, teretio se za pet kaznenih dela, odnosno četiri bludne radnje i jedno zadovoljavanje pohote pred detetom, ali Salvaro se nije odazivao pozivima na ročišta i tvrdio je da je nevin.

Na jedinstvenu kaznu bezuslovnog zatvora u trajanju od 20 meseci Marsel Salvaro osuđen je 2008. godine. Na izricanju kazne ga, naravno, nije bilo, a zbog optuženikove odsutnosti ceo postupak je trajao relativno kratko.

Sada će, ako zatraži ponavljanje postupka, imati priliku pred sudom da ispriča svoju stranu priče.

2024 © - Vesti online