Subota 10.01.2015.
09:16
Srna

Amfilohije Tačiju: Vrati nam oteto kad dođeš!

Srna
Amfilohije: Kad bi Tači vratio oteto, uspostavila bi se prava Crna Gora

Mitropolit Amfilohije se nada i da Tači dolazi da vrati ono što je oteo.

"Nadam se da dolazi i da našem premijeru Milu Đukanoviću vrati ono što je za vreme Zetske banovine pripadalo Crnoj Gori i da mu kaže `evo ti, čoveče, Metohija. Vraćam ono što sam oteo`", rekao je Amfilohije.

On je u sinoćnjoj besedi u Mojkovcu naglasio da bi Đukanović i drugi, ako Tači vrati Crnoj Gori ono što joj pripada, "shvatili da su se priznavanjem nezavisnog Kosova odrekli i Crne Gore".

"Priznanjem nezavisnog Kosova pljunuli su na kralja Nikolu Prvog Petrovića, ali su se odrekli i onoga šta je značila Mojkovačka bitka. Ako bi Tači vratio ono što je sve do 1945. bilo crnogorsko, uspostavila bi se prava Crna Gora", istakao je mitropolit crnogorsko-primorski.

Pripadnike kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve, mitropolit Amfilohije nazvao je "verskim delinkventima" i pozvao Mojkovačane da se ne odriču ćirilice.

Mitropolit Amfilohije govorio je sinoć u Mojkovcu na akademiji koju su povodom 99 godina od Mojkovače bitke organizovali Srpski nacionalni savet, Društvo srpskih domaćina i Srpski kulturni centar "Stefan Nemanja".

2024 © - Vesti online