Petak 09.01.2015.
13:17
Beta

"Nema sukoba u policiji zbog Beka"

A. Čukić
Milan Beko nije razlog sukoba
 

Pojedini mediji objavili su navode po kojima je naredba ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića o smeni načelnika Uprave kriminalističke policije Beograda Nebojše Markovića zbog propusta u istrazi slučaja Beko, izazvala nezadovoljstvo u vrhu Beogradske policije.

"Meni to ne liči na sukob, nesmotreno su date neke izjave sa jedne ili druge strane a neki mediji insistiraju na sukobu", kazao je Nikolić agenciji Beta.   

"Treće odeljenje prestoničke policije uspešno radi od kada ja znam za njega. Stavljati zbog Beka klinove u točkove policiji Beograda nije korektno niti od koristi nama kao građanima", rekao je Nikolić.

On je ocenio da nesuglasice između ministarstva unutrašnjih poslova i pojedinih delova policije verovatno potiču iz "policijskog istrčavanja prema medijima".

"Ne može nijedna policija u svetu a najmanje beogradska da saopštava medijima da je saslušavanje Darka Šarića trajalo 80 minuta i da su postavljena ta i ta pitanja. Takva praksa nije dobra, ako ih neko iz uprave policije kritikuje zbog toga, onda je takva kritika na mestu", rekao je Nikolić.

Komentarišući kako je moguće da zvaničnici na početku istrage daju ocenu da su napadači na Beka bili amateri, Nikolić je rekao da je to posledica "nasleđene prakse i ishitrenog trčanja prema medijima
bez samokontrole".

"Priča o amaterima je bila interna procena, a ja sam odmah osporio tako nešto. Ako nešto liči na amaterski pokušaj ubistva to ne znači da su ga amateri izveli već da se radi o namernom zavođenju istrage, što je izgleda i ovde slučaj", kazao je Nikolić.

On je dodao da zbog toga ne treba da padaju glave u vrhu policije već da je cilj da se otkriju nalogodavci i izvršioci tog krivičnog dela.

2024 © - Vesti online