Četvrtak 08.01.2015.
19:42 >> 22:08h
Vestionline

Zvezda dobila lekciju od Makabija

Fonet
Dobio duel: Skorcanitis nadmudrio Marjanovića
 

"Ponos Izraela" je od starta nametnuo dominaciju pod košem. Arbitri su četo ostajali nemi i dozvoljavali Skorcanitisu da igra sa mnogo kontakta u duelu sa Bobanom Marjanovićem, što je umnogome determinisalo dalji tok meča.

Zvezda je sjajno otvorila drugo poluvreme, povela je sa 42:40 i upravo u tom periodu propustila šansu da napravi veću razliku i možda ostvari trijumf u Tel Avivu.

Makabi je bio nemilosrdan i kaznio je greške crveno-belih. Pargo i Smit su u drugom poluvremenu pogodili nekoliko teških i važnih trojki i domaći tim je ostvario prvi trijumf u Top16 fazi.

Nikola Kalinić bio je najbolji u redovima Crvene zvezde sa 18 poena, Markus Vilijams zabeležio je 13 poena (16-5 šut iz igre) i devet asistencija, dok je Boban Marjanović uz deset poena uhvatio osam lopti.

Na drugoj strani, Brajan Rendl ostvario je 16 poena i devet skokova, Sofoklis Skorcanitis 15 poena i 5 skokova, a Pargo je ubacio 12.

SASTAVI TIMOVA:
MAKABI:
Pargo 12 (6 sk, 6 as), Hejns, Smit 8 (10 sk), Rendl 16 (9 sk, 4 ukrl), Tajus 7, Koen, Ohajon 10 (5 sk, 8 as), Harari, Landsberg 10, Skorcanitis 15 (5 sk), Aleksander.
CRVENA ZVEZDA: Vilijams 13 (9 as, 6 izgl, 8-2 za tri), Rebić, Dangubić 5, Mitrović 7, Lazić 3, Blažič 7 (8 sk, 5-1 za tri), Kalinić 18 (4-3 za tri), Marjanović 10 (8 sk), Tejić, Dženkins, Jović, Cirbes 4.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Trojkom Blažiča Zvezda je uspela malo da spusti razliku. Zaslužena pobeda Makabija. Kraj utakmice.
38. minut - Poigravaju se momci u žutim dresovima sa rivalom iz Beograda. Devin Smit je uspešan u šutu za tri. Vilijams je upisao dugu dvojku.
36. minut - Vilijams je fauliran od strane Ohajona i bio siguran sa linije slobodnih bacanja. Ista situacija na drugoj strani. Lazić je poslao Parga na liniju penala. Ponovo alej up u režiji domaćih. Pargo je uposlio Rendla, koji je pogodio preletevši Lazića.
34. minut - I Branko Lazić se upisao u listu strelaca. Još jedna trojka za crveno-bele. Pargo je uzvratio dalekometnim hicem.
32. minut - Trojka na trojku. Devin Smit na Luku Mitrovića. Još jedan alej up Landsberg je pretvorio u najveću prednost za Izraelce (63:52).
30. minut - Kraj trećeg perioda. Domaćin se rastrčao, forsira igru sa velikim intenzitetom i polako uspostavlja skakačku dominaciju. Imao je Makabi čak pet drugih šansi u poslednjem napadu, ali je postigao samo poena preko Skorcanitisa sa linije penala.
28. minut - Zvezda dominira u skoku (32:23), ali nikako ne uspeva da to valorizuje. Skorcanitis je precizan posle duže vremena.
26. minut - Serija grešaka na obe strane. Rendl je krenuo u kontri i Vilijams je bio prinuđen da ga faulira. Precizan je as Makabija sa linije slobodnih bacanja. Marjanović je potom fauliran i nepogrešiv sa penala.
24. minut - Rasplamsala se borba. Kalinić je pogodio za dva, a za Makabi je precizan Ohajon. Potom je Marjanović bio siguran, kao i Rendl.
22. minut - Nastavlja Vilijams započeto. Poentirao je plej crveno-belih u kontri. Zvezda vodi 42:40. Ohajon je iz drugog napada pogodio van linije 6.75.

21. minut - Žustar početak Zvezde. Marjanović je ponetirao a potom i Kalinić iz kontre zakucava. Serija gostiju 10:0. Prekida seriju pargo trojkom, a revanširao mu se istom merom Vilijams.

20. minut - Marjanović je poenima sa distance, od tablu, nastavio mini seriju crveno-belih od šest vezanih koševa. Pogrešio je Skorcanitis, ali mu se revanširao Vilijams na drugoj strani. Zvezda je izgubila deset lopti, "ponos Izraela" šest. Kraj prvog poluvremena.

18. minut - Hejns se prošetao kroz reket i pogodio, a Kalinić na drugoj strani ponovo pogađa van linije 6.75. To je već 14. poen srpskog reprezentativca.
17. minut - Landsberg je siguran u kontri. To je bio 13 poen domaćina u kontranapadima, Zvezda je u tom segmentu na nuli.
15. minut - Zvezda je u dosadašnjem toku meča uhvatila čak devet lopti u napadu, ali je stigla da promaši nekoliko zicera. Pargo je pogodio za dva i potom je faulirao Kalinića, koji je pogodio uz prekršaj.

13. minut - Odlično se bori Majk Cirbes. Izborio se Nemac za skok u napadu i žustro zakucao. Ipak, Brajan Rendl je vezao četiri poena i odveo Makabi na najvećih sedam poena viška (31:24).

12. minut - Landberg je nagazio liniju za tri poena i pogodio. Mitrović je bio siguran na drugoj strani.
10. minut - Kalinić je pogodio još jednu trojku, a Ohajon ponovo pogađa iz reketa. Sve poene iz igre domaćin je postigao unutar reketa. Kraj prve deonice.
9. minut - Pargo je bacio alej up za Tajasa, a prethodno je Ohajon realizovao zicer. Makabi ima četiri poena viška.

7. minut - Marjanović blista u ovim momentima. Najpre je izblokirao Parga, a potom zakucao u narednom napadu. Za treću trojku Zvezde pobrinuo se Kalinić.

5. minut - Branko Lazić se odvažio i krenuo da zakuca preko Skorcanitisa, ali se zakucao u stenu i završio na parketu. Makabi je poveo kontru, poentirao je Pargo. Vilijams je potom pokazao zašto je kralj asitencija, pošto je odlično uposlio Mitrovića, kome nije bilo teško da se upiše u listu strelaca.

3. minut - Nemanja Dangubić je postigao prve poene za Zvezdu, i to trojku. Pridružio mu se Markus Vilijams već u sledećem napadu. Crveno-beli su došli u vođstvo (6:5).

2. minut - Odličan početak domaćina. Skorcanitis je ponovo poentirao preko Marjanovića.
1. minut - Utakmica je počela. Prvi napad išao je na korpulentnog Skorcanitisa, pa je Marjanović bio prinuđen da napravi prekršaj. Neprecizan je bio Sofo sa penala, ali se ubrzo ispravio.
2024 © - Vesti online