Sreda 07.01.2015.
17:08
Srna

Hakovani sajtovi nemačkih zvaničnika: Obustavite pomoć Ukrajini!

BETA/AP/Martin Meissner
I nemačka kancelarka na meti hakera: Angela Merkel
 

"Internet sajtovi Angele Merkel, kabineta nemačkog kancelara i Bundestaga (donjeg doma Parlamenta) bili su na meti hakera", rekao je portparl nemačkog kancelara Štefan Šajbert.

On je dodao da je i sajt Ministarstva spoljnih poslova privremeno bio na meti ovog napada.

Hakerska grupa "Kiber Berkut" objavila je na svojoj internet stranici da je blokirala sjatove nemačkog kancelara i Bundestaga.

Grupa je navela da su blokirali zvanične sajtove Vlade Nemačke zbog toga što će, po njihovom mišljenju, sredstva koja Nemačka izdvoji za Kijev predstavljati "nastavak rata" na istoku Ukrajine.

"Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk se nada da će dobiti od EU i MMF kredite od nekoliko milijardi. Nije teško pretpostaviti za šta će ovaj novac biti utrošen. Jacenjuku su potrebna sredstva za nastavak rata, a nipošto ne za obnavljanje uništene infrastrukture zemlje. U ovom ratu je već poginulo na hiljade ljudi i Jacenjuk za vaš novac hoće da ubije još na hiljade", navodi se na zvaničnom sajtu organizacije "Kiber Berkut".

Potom su se borci sajber-vojske obratili narodu i Vladi Nemačke sa zahtevom da "obustavi finansijsku i političku pomoć koju pruža zločinačkom kijevskom režimu, koji je započeo krvavi građanski rat".

2024 © - Vesti online