Sreda 07.01.2015.
12:20 >> 21:52h
Vestionline

Januarska fudbalska pijaca: Valdes konačno u Junajtedu, Džerard odlazi u Ameriku

 
Beta/AP/J. S.
Rastanak sa legendom: Džerard odlazi iz Livepula

Na portalu Vestionline pratite iz minuta u minut dešavanja na fudbalskoj pijaci u Evropi.

21.55 - Matija Destro odlazi iz Rome. Uprava "vučice" ima tri opcije, a sve su vezane za razmenu. Prva sa Fiorentinom (Mario Gomez), druga sa Milanom (Đanpaolo Pacini), a treća sa Torinom uz doplatu određene svote novca za Bruna Pereza.
21:45 - Andrej Aršavin ostaće u Zenitu iako je ove sezone na terenu proveo svega 248 minuta.

20:40 -  Meta januarskog prelaznog roka Juventusa je defanzivac Porta Rolando. Čelni ljudi "Stare dame" žele ga na pozajmicu, ali "zmajevi" prvo žele da produže ugovor, čime bi se obezbedili u slučaju da Juve želi da otkupi njegov ugovor. U tom slučaju Porto bi zaradio 4.5 miliona evra.

19.45 - Fiorentina je veoma blizu dovođenja Alesija Dijamantija iz Gvangžua. Ukoliko se Italijan pridruži momcima iz Firence, Josip Iličić će otići u Torino. Kineski prvoligaš bi na raju sezone za otkup gorepomenutog igrača dobio 3 milione evra na ime obeštećenja.
19:00 - Sada i zvanično. Bivši golman Barselone Viktor Valdes potpisao je 18-mesečni ugovor sa Mančester junajtedom. Ovu vest preneli su britanski mediji. Španski čuvar mreže poslednjih dva i po meseca trenirao je sa "crvenim đavolima" i samo se čekalo kada će saradnja biti ozvaničena.
18:14 - Pomoćni trener Stouka ne krije da je njihova velika želja Šaćiri, ali je u isto vreme svestan da će se teško izboriti sa gigantima poput Liverpula i Intera, koji su takođe zainteresovani za usluge reprezentativca Švajcarske. Šaćiri je u Bajernu odigrao svega 14 mečeva, uglavnom ulazio sa klupe, te su sve veći izgledi da je sa timom iz Minhena završio priču...
17:07Kapiten Liverpula Stiven Džerard po završetku sezone će preći u Los Anđeles Galaksi, potvrdio je danas trener fudbalera američkog kluba Brus Arena. Prema informacijama iz SAD, Džerard će sa LA Galaksijem potpisati ugovor na 18 meseci vredan oko sedam miliona dolara.
16:54 Španski fudbaler Suso karijeru će nastaviti u Milanu, saopštila je klupska televizija "roso-nera". Ovaj 21-godišnji vezist potpisao je ugovor sa Milanom, u koji će doći na leto kao slobodan igrač iz Liverpula.

 

 

15.34 - Ugledni "Gazeta Delo Sport“ tvrdi da strateg Intera Roberto Manćini ozbiljan u nameri da dovede vezistu Liverpula Lukasa Leivu. Takođe, navodi se da je spreman da za Brazilca u zamenu pošalje Fredija Guarina ili našeg Nemanju Vidića.
15.23 - Sudbina Milana Borjana trebalo bi da bude poznata u narednih nekoliko dana.
Čuvaru mreže kanadske reprezentacije istekao je ugovor sa bugarskim Ludogorecom. Prema rečima trenera Georgija Dermendžijeva, klub će uskoro doneti odluku o produžetku saradanje. Borjan je za Ludogorec prvom delu sezone odigrao dva meča.
15.07 - Oskar Kardozo je blizu prelaska u Al Nasr iz Dubaija, pošto se nije najbolje snašao u Trabzonu. Turski mediji prenose da Al Nasr, kojem novac svakako nije problem, spreman je da ponudi osam miliona evra za Paragvajca koji se afirmisao u Benfici.
14.16 - Mančester Junajted je, kako prenose engleski mediji, ponudio Dortmundu oko 16
miliona funti za vezistu Ilkaja Gundogana. Sva je prilika da će "milioneri" prihvatiti ovu ponudu, pogotovo što Gundogan ne želi da produži ugovor sa nemačkim klubom.

13.49 - Fiorentina traži iskusnog napadača, a "ljubičasti" su očigleno odlučili da se okrenu starom znancu Albertu Đilardinu. Italijanski klub nema novca da finansira transfer, zbog čega će pokušati da ga dovede na pozajmicu do kraja sezone iz kineskog Gvangžu Evergrandea. Đilardino je već igrao za Fiorentinu od 2008. do 2012.

13.25 - Arsenal je sve aktivniji na zimskoj pijaci. Engleski "Dejli Mejl" piše da je
Arsen Venger
spreman da počne "operaciju Isko", i ponudi madridskom Realu
za ovaj transfer oko 60 miliona funti.

12.58 - Bebe nikako da pronađe klub po meri. Očekivalo se da će se skrasiti u Benfici, međutim, bivši napadač Mančester Junajteda ponovo je prosleđen na pozajmicu. Ovoga puta na šestomesečnu i to kod našeg trenera Miroslava Đukića u Kordobu.

12.41 - Situacija oko Lionela Mesija se ne smiruje. Radio Katalonija javio je da je Čelsi već
kontaktirao oca argentinskog čarobnjaka oko mogućeg “transfera veka”. Isti izvor navodi da je londonski klub spreman da iskoristi Mesijev sukob sa trenerom Luisom Enrikeom i plati Barseloni skoro 250 miliona evra na ime obeštećenja za četvorostrukog osvajača Zlatne lopte.
12.12 - Kako prenosi "El Mundo Deportivo", bivši golman Barselone Viktor Valdes na korak je do potpisivanja ugovora sa Mančester Junajtedom. Saradnja bi trebalo da bude ozvaničena na godinu i po dana. Valdes je letos počeo da trenira sa "đavolima" kako bi se oporavio od teške povrede kolena.
12.02 - Golman Dortmunda Roman Vajdenfeler, mogao bi u ovom prelaznom roku da se
preseli u Firencu i zaduži opremu Fiorentine. "Ljubičasti" su navodno spremni da mu daju godišnju platu od 1,2 miliona evra. Vajdenfeler je ove sezone pao u drugi plan u Dortmundu, iza Mihela Langeraka.
11.56 - Urbi Emanuelson je sve bliži Atalanti. Levi spolji fudbaler Rome na izlaznim je vratim "vučice", a kako tvrde lokalni mediji u Bergamu preostalo je još samo da se Atalanta dogovori sa Holanđaninom o dužini ugovora. Po svemu sudeći, do dogovora bi trebalo da dođe u najskorijem vremenskom roku.
11.42 - Norveško čudo od deteta Martin Edegard karijeru nastavlja u Real Madridu! Bombu u glavnom gradu Španije aktivirao je skandinavski novinar Morten Stokstad koji je došao do saznanja da je vunderkind iz Stromgodseta u utorak uveče doputovao u Madrid kako bi postigao konačan dogovor sa najtrofejnijim klubom Starog kontinenta.
11.31 - Saga oko Vilfrida Bonija se nastavlja. Pregovori oko prelaska
napadača Svonsija u
Mančester Siti su u toku, a kako navode engleski
mediji, Svonsi i dalje traži 30 miliona funti, dok Siti pokušava da mu obori
cenu.
2024 © - Vesti online