Sreda 07.01.2015.
10:54
Beta

Dženings srušio šampiona, Sansi uplašili "jelene"

Beta/AP
Junak pobede nad šampionom: Brendon Dženings
 

Sanse je do pobede predvodio Markif Moris sa 26 poena i 10 skokova, dok je Ajzea Tomas završio utakmicu sa 19 poena. Erik Bledso je na kraju utakmice imao "dabl-dabl" učinak od 10 poena i 10 asistencija, kao i šest skokova. Slovenački reprezentativac Goran Dragič završio je utakmicu sa 16 poena i šest skokova.

Finiks se ovako revanširao Milvokiju za poraz od pre mesec i po dana, a ovo mu je bila deveta uzastopna utakmica da postiže više od 100 poena.

"Utakmica nije bila preterano lepa. Bilo je mnogo izgubljenih lopti i mnogo promašaja, ali smo u drugom poluvremenu uhvatili ritam i postigli 59 poena. Igrali smo onako kako možemo", rekao je trener Sansa Džef Hornasek.

Najefikasniji u Milvokiju bio je Brendon Najt sa 26 poena. Na klupi je bio centar Leri Sanders, ali u odelu. Ovo mu je sedma utakmica koju propušta, prvo zbog gripa, a onda iz ličnih razloga.

San Antonio je sve vreme pružao rivalu šansu da se vrati u meč, a Detroit je to na kraju i učinio. Brendon Dženings je presekao ubačenu loptu Tima Dankana, zatrčao se ka košu i postigao
pobednički pogodak.

Pistonsima je ovo šesta uzastopna pobeda.

"Popravljamo se. Ako se držite svoje igre, nekada vam se ukaže šansa. Danas nam se ukazala vrlo dobra šansa na kraju, a imali smo i sreće. Naša rešenost da ostanemo do kraja u utakmici bila je velika", rekao je trener Detroita Sten van Gandi.

San Antonio je odigrao čudnu utakmicu. U četvrtoj četvrtini je postigao pet trojki, ali je promašio tri slobodna bacanja u poslednja dva minuta, 4/7.

U tim se posle 13 utakmica pauze vratio Toni Parker, koji je odigrao 13 minuta. Spursi su bez njega imali učinak od šest pobeda i sedam poraza.

2024 © - Vesti online