Sreda 07.01.2015.
09:09
N. S. Preradović - Vesti

Istraga preporuka za direktorsko mesto?!

youtube.com/FAM a.d. Official
Na raspolaganju svakoj vlasti: Ljubomir Šubara
 

Ko je čovek koji će biti na čelu državne agencije posebno važne u vremenu najavljenih reformi? U finansijskim krugovima pamte ga kao jednog od funkcionera u Narodnoj banci Jugoslavije do 2001, ali i kao savetnika tadašnjeg guvernera Dragoslava Avramovića za uvođenje "novog dinara".

Njegovo ime, međutim, postalo je široj javnosti poznato kada je nanizao čak šest funkcija - od privremenog zastupnika državnog kapitala do predsednika nadzornih odbora i skupština u preduzećima u restrukturiranju. I za njih je primao dve novčane naknade, svaka po 720 evra. Jednu mu je davala Agencija za privatizaciju, kao zastupniku državnog kapitala Savremenog doma iz Kruševca, dok ga je u Fabrici maziva Fam iz istog grada, Agencija samo imenovala, a plaćalo ga je privredno društvo.

Kada su ga novinari pitali kako stigne da obavlja toliko funkcija, Šubara je odgovorio da to nije teško, čak je i korisno.

Letos je po službenoj dužnosti pokrenut postupak za utvrđivanje da li je gomilanjem funkcija prekršio zakon. U Agenciji za borbu protiv korupcije su obelodanili da je postupak još u toku.

- Ukoliko je Ljubomir Šubara imenovan na javnu funkciju direktora Agencije za privatizaciju 31. decembra dužan je da u roku od tri dana zatraži saglasnost Agencije. Rok još nije istekao - kazali su u Agenciji.

Šubara nije član nijedne stranke, ali ima podršku svog zemljaka iz Kruševca, ministra odbrane Bratislava Gašića.

Priča se da je želeo da bude izabran za prvog čoveka Privredne komore Srbije, ali mu je ta funkcija izmakla.

2024 © - Vesti online