Ponedeljak 19.04.2010.
14:55
Tanjug

Uručene nagrade Beograda

 Svečanosti su prisustvovali patrijarh Irinej, princ Aleksandar II Karađorđević, kao i mnoge druge poznate ličnosti
 

"Ovi ljudi su oni koji su najvrediniji u Beogradu", istakao je Đilas, dodajući da su oni svojim dostojanstvom, znanjem i energijom zaslužili da budu proglašeni za najbolje.


Đilas je naglasio da bi dobitnici nagrada trebalo da budu idoli dece i mlađih generacija i da šire toleranciju, razumevanje i toleranciju među ljudima.


"Ova nagrada predstavlja veliko priznanje i podsticaj, naročito za mlade", poručila je dobitnica nagrade za stvaralaštvo mladih u oblasti nauke Ana Gačić. Nagrada za nju predstavlja i obavezu da u daljem radu pruži najbolje i opravda čest koja joj je ukazana.


Osim Ane Gačić, ovogodišnji dobitnici Nagrade grada Beograda su i Drinka Gojković, Nataša Tapušković, Miroslav Momčilović, Kosta Bogdanović, Ansambl za ranu muziku Renesans, Jelena Đorđević, naučni tim Vinča, Milan Dević, Marko Munjiza, Dejan Miljković, Jovan Mitrović, Studio B, Nataša Čaluković, Milorad Čavić, Petar Popović i Ana Grigorović.


Svečanosti u Skupštini grada prisustvovali su patrijarh Irinej, potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić, princ Aleksandar II Karađorđević i mnogobrojne ličnosti iz javnog i kulturnog života Beograda.

2024 © - Vesti online