Utorak 06.01.2015.
18:27
Beta

Najveći badnjak za Srbiju: Nade u bolji život moraju biti uslišene

Fonet/N. Đ.
Nikolić uneo badnjak u Predsedništvo Srbije: Nade u bolji život moraju biti uslišene
 

"Večeras kada se mir uvlači u naše domove i duše vreme je da iskreno kažemo Mir Božji - Hristos se rodi. Zato što je sve manje mira u celom svetu i mnogi narodi doživljavaju iskušenja kroz koja smo mi prošli", kazao je Nikolić posle osveštanja badnjaka u Predsedništvu.

Predsednik Srbije i njegovi saradnici prethodno su uneli badnjak u zgradu Predsedništva, gde ga je osveštao protojerej pri Vaznesenskoj crkvi Mile Milijančević. Pogledajte FOTOGALERIJU.

Nikolić je građanima poželeo da ovu godinu provedu u miru, da se raduju i budu zdravi, navodeći da nade i trud za bolji život "jednog dana moraju da budu uslišeni".

Predsednik je poželeo i da se ove godine u Srbiji rađa više dece.

"Želim vam da u Boga verujete kao što verujete u sebe, jer ako ne verujete u sebe ni Bog vam ne može pomoći, a ako ne verujete u Boga ni sebi ne možete pomoći", kazao je Nikolić.

Protojerej Milijančević koji je posle liturgije čestitao Božić svima onima koji taj praznik slave po Julijanskom kalendaru, poželeo je mir na ovaj dan i ljudima katoličke i islamske veroispovesti i da "u radosti slave svoje praznike".

2024 © - Vesti online