Utorak 06.01.2015.
17:12
Jutarnji list

Milionera ubio sin zbog džeparca?

AP
Ubio oca: Tomas Gilbert

Tomas Gilbert mlađi (30) pobegao je sa mesta zločina i zabarikadirao se u svom stanu u njujorškoj četvrti Čelzi na sedam sati nakon što je Tomas Gilbert stariji (70), osnivač 200 miliona dolara vrednog hedž fonda "Wainscott Capital", pronađen mrtav sa jednom prostrelnom ranom od metka u glavi.

Gilbert mlađi navodno se ušunjao pokraj vratara u dom svojih roditelja nedugo pre napada u 15.30 sati po lokalnom vremenu, a nekoliko minuta nakon toga napustio je stan prekriven kapuljačom.

- Imao sam loš predosećaj čim je projurio kraj mene. Pet minuta kasnije istrčao je iz zgrade prekrivajući lice kapuljačom - kazao je komšija Bernard i dodao kako do ubistva ne bi došlo da je vratar radio svoj posao.

Gilberta starijeg pronašla je njegova supruga u spavaćoj sobi, a "Foks njuz" javlja kako je policija morala da razvali vrata luksuznog stana njegovog sina gde su ga našli kako se skriva.

Motiv ubistva nije poznat, ali otac i sin su, kako pišu mediji, bili u svađi, navodno zbog novca i njegovog džeparca. "Foks njuz" je rekao kako je Gilbert mlađi priveden samo zbog ispitivanja u policiji, pa zasad formalno nije osumnjičen za zločin.

2024 © - Vesti online