Utorak 06.01.2015.
10:23
Srna

Srpsko kolo od 6 kilometara: Svi su dobrodošli!

Z. Vicelarervić
Folklorno udruženje "Veliko kolo" poziva sve zainteresovane KUD-ove iz bivše Jugoslavije i pojedince da zajedno "zapletu" Veliko bačko kolo, Užičko kolo i Katanku (Foto: Ilustracija)
 

U pozivu Udruženja navodi se da je planirano da u manifestaciji učestvuje 15.000 ljudi u narodnim nošnjama.

Krug grandioznog kola bio bi dužine šest kilometara, a išao bi kroz novosadski Bulevar kneza Miloša, Futoški put, Bulevar Evrope i Bulevar vojvode Stepe.

Organizator objašnjava da u manifestaciji, osim KUD-ova iz bivše Jugoslavije, mogu da učestvuju i pojedinci "od sedam do 77 godina".

U pozivu Udruženja navodi se i da će u ovom projektu "Velikog kola" sigurno učestvovati KUD-ovi iz Srbije, Crne Gore, BiH, te da će manifestacija biti međunarodnog karaktera.

Prema objašnjenju organizatora, u pripremnoj fazi projekta svim KUD-ovima, koji se prijave za učešće i koji prođu selekciju, biće poslat snimak sa koracima i melodijom da bi svi uvežbali iste varijante koraka i uz istu dužinu trajanja igre.

U navedenim bulevarima biće postavljeno ozvučenje po punktovima kako bi svi učesnici čuli muziku i igrali u isto vreme.

Predviđeno je da se u "Velikom kolu" igraju tri igre: Veliko bačko kolo, Užičko kolo i Katanka, a organizator ističe da će se brojati samo učesnici u narodnim nošnjama.

Zainteresovani mogu da se jave na mejl velikokolo@gmail.com, posle čega će dobiti formular, a sve detaljnije informacije nalaze se na zvaničnom portalu Folklornog udruženja "Veliko kolo".

Ginisovska manifestacija "Veliko kolo" planirano je da bude održana 4. oktobra.

2024 © - Vesti online