Petak 02.01.2015.
14:47
Beta

FOTO: Ovo su najhrabriji srpski policajci

Fonet/N. Đ.
Stojan Stanković (desno) i Đurica Vračarić
 

"Ja hoću da pokažem ovim dobrim primerom da u srpskoj policiji rade odgovorni profesionalci i da je većina takva", rekao je Stefanović u Palati Srbija.

Stanković, koji je zadobio opekotine prilikom spasavanja žene iz požara, i Vračarić, koji je ranjen kada je pokušao da spreči krađu kola, kazali su u razgovoru s ministrom da bi opet postupili isto.

"Kada sam prvog dana počeo da se bavim ovim pozivom znao sam da posao policajca nosi određen rizik. Postupio sam ovaj način ne zato što sam hrabar, nego zato što sam svestan gde sam i šta je moj poziv. Opet bih isto učinio", rekao je Đurica Vračarić.

Njegov kolega Stojan Stanković rekao je da je imao samo jedan cilj - da spase život svoje sugrađanke, a da je o posledicama razmišljao kasnije.

Nebojša Stefanović je istakao da su njih dvojica pokazala više od obične hrabrosti, i da novčana nagrada koja im je danas uručena predstavlja "samo mali znak pažnje i priznanja hrabrosti kolegama koji bi trebalo da budu primer svima".

Prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova će "u skladu s karijernim napredovanjem posebno vrednovati zalaganje i doprinos svakog radnika".

2024 © - Vesti online