Petak 02.01.2015.
11:11
D. Dušanić - Vesti

Majske poplave i rođenje dece

Z. K. Munja
Upecao soma: Šaban Šaulić
 

Iako se ime Šabana Šaulića minule godine često pojavljivalo po tabloidima i pripisivana mu je afera sa mlađom ljubavnicom, poznati pevač kaže da će 2014. godinu pamtiti po jednoj drugoj trofejnoj ribi.

- U Krčedinu, gde je moja oaza mira, imao sam sreću da početkom avgusta upecam svoj najveći ulov do sada - džinovskog soma, dugog 132 cm i teškog 36 kg. E, to je baš za diku, ponos i pamćenje! - kaže Šaulić.

Ivana Selakov prošle godine mnogo je putovala i, kako kaže, zauvek će pamtiti egzotične destinacije koje je u 2014. godini posetila sa svojim dečkom Peđom.

- Godinu smo počeli putovanjem na kome smo obišli Singapur, Maleziju, Tajland i stvarno je bilo fantastično. Potom smo bili, po našem mišljenju, u savršenom Dubajiu, a na kraju smo godinu začinili putovanjem u Ameriku. Peđa i ja obožavamo da putujemo, mada je to skup hobi. Možda nije pametno što sav novac dajemo na putovanja, ali bolje i tako nego da pojedemo i popijemo te pare - smatra Ivana.

Kostimirani u porodilištu

Glumačko- bračni par Jelena Ćuruvija i Aleksandar Đurica 2014. godinu će zauvek pamtiti jer su postali roditelji. Ali, Jelenin porođaj pamtiće ne samo oni već i njihove kolege. Naime, glumica je prebačena u bolnicu gde su lekari konstatovali da se mora obaviti carski rez. Njen muž je o tome obavešten u šminkernici Narodnog pozorišta desetak minuta pred početak predstave u kojoj tumači glavnu rolu. Budući tata se toliko uzbudio i uspaničio, da nije mogao da izađe na scenu. Čitava glumačka postava izvinila se publici, otkazala predstavu, a onda je onako kostimirani odjurili zajedno sa Aleksandrom u porodilište, gde ih je sačekala vest da je njihova koleginica rodila zdravu devojčicu.

Za Viki Miljković, Gocu Tržan, Ognjena Radivojevića, Eminu Jahović Sandal i Natašu Bekvalac godina je bila značajna jer su im deca krenula u školu. U posebnom sećanju ostaće im prvi dan škole kad su njihova deca posle bezbrižnog detinjstava započela novo životno razdoblje.

- Na većini fotografija moj sin Jaman deluje neraspoloženo. Ipak, njemu se sviđaju škola i drugari, ali mu se nisu dopale mokasine. Rekao je da su mu neudobne i tesne. E pa, ukusi su različiti, ali morao je da ih obuje makar jednom, mami za ljubav - kaže Emina.

Sergej Ćetković je predstavljao u maju Crnu Goru na Evrosongu, a krajem novembra održao je dva solistička koncerta u beogradskom Centru Sava. Osim po tome, 2014. pamtiće, kao i mnogi, po katastrofalnim poplavama u regionu.

Teška godina za Lepu Brenu

Gubitak majke i zdravstveni problemi uticali su da godina za nama Lepoj Breni ostane u sećanju kao bolna i tužna. Taman kada se oporavila od preloma obe ruke, umrla joj je majka Ifeta.
- Čovek nikad ne može biti spreman za jedan takav šok kakav je smrt roditelja. Koliko god da sam plakala i koliko god da mi je teško, u mom životu ne postoji nijedna tačka griže savesti da nešto nisam učinila za svoje roditelje. Duša mi je na mestu, iako je mnogo bolna. Verujem da ćemo prazninu vremenom popuniti samo lepim sećanjima na roditelje - rekla je Lepa Brena.

- Nažalost, bio je to nemio događaj koji je obeležio prošlu godinu. Priroda nas je još jednom podsetila koliko smo nemoćni pred njom, a opet učinila da se ujedinimo i da pokažemo da smo u takvim situacijama humani. Ličnost godine za mene je bila novinarka Marijana Milosavljević, koja je donirala bubreg svojoj koleginici. U današnje vreme, u moru senzacionalističkih naslova, smatram da nam ovakvih priča treba više - rekao je Sergej.

I Vera Matović i Ana Bekuta izdvojile su majske poplave u regionu i nesreće koje su one izazvale kao događaje koji su obeležili minulu godinu.

- Mnogo sam patila zbog unesrećenih ljudi, zbog njihovih muka i drama. Dala sam sve od sebe da im pomognem i bar za mrvicu olakšam muke, onoliko i onako kako sam mogla - rekla je Verka, koja je na pakete s vodom koje je poslala poplavljenima nalepila svoje postere da se zna da su od nje.

Izvadila silikone, vratio se Šešelj

Sumirajući 2014. godinu, Vesna Vukelić Vendi nije imala dilemu po čemu će pamtiti godinu za nama.
- Ja posle svakog dana podvlačim crtu, a kamoli posle svake godine. Ovu ću pamtiti po tome što sam hirurškim rezom, bukvalno, iz svog života odstranila neke stvari. Od silikona, pa nadalje! - kaže Vendi i dodaje da će 2014. sigurno pamtiti i po tome što se u Srbiju vratio Vojislav Šešelj, nekada njena velika ljubav.

Za Anu Bekutu 2014. godina poslovno i privatno bila je uspešna, ali mirna. Kako kaže, posebno ju je obradovala i raznežila nagrada, i to dvostruka, za folk pevačicu 2014. koju je dobila u tradicionalnom izboru "Vesti".

- Posle dužeg vremena, u prošloj godini sam konačno snimio i objavio album. Imao sam sjajan koncert u Guči, kao i tri odlična nastupa u Centru Sava. Naravno, nikada neću zaboraviti da sam pevao na svadbi Novaka Đokovića, što je velika čast i privilegija - rekao je Miroslav Ilić.
Za Borisa Novkovića lane nije bilo ničeg posebno zanimljivog.

- Rekao bih da je to bila prilično siva godina, gledano onako globalno, a meni je jedino važan bio povratak u studio, gde sam počeo da radim na novom albumu.

- Iako mi je na prvi pogled bila osrednja godina, kad bolje razmislim, bila je više nego uspešna. Ostvario sam nekoliko značajnih saradnji, vrednih pažnje i bitnih za buduće poslove. Na Skopskom festivalu Joce Panov je pevao moju pesmu "Ni lj od ljubovta" i napravio fantastičan uspeh jer se ta numera našla na trećem mestu najslušanijih kompozicija godine, a emitovala se samo mesec dana. Kubanski klavijaturista i aranžer poželeo da je snimi moju kompoziciju "Somot" na španskom, a dobio sam i konačnu potvrdu da ću raditi album sa najpoznatijom argentinskom tango pevačicom Marijom Volonte. Malo li je to za godinu dana! - smeje se kompozitor Saša Dragić.

Punoletstvo sina

Svetlana - Ceca Ražnatović organizovala je svom sinu Veljku proslavu 18. rođendana u jednom beogradskom hotelu. Na spisku zvanica našla se gotovo cela estrada, a nije izostao ni politički milje. Najemotivniji trenutak slavlja bio je kad je majka zaustavila muziku i pustila film o svom prvencu, snimljen na osnovu fotografija i video-zapisa od njegovog rođenja do danas.
- Ceo život ću pamtiti ovo veče - rekla je Ceca posle gala proslave punoletstva sina Veljka, koja je trajala do šest sati ujutro.
 

Iako ne učestvuje na koncertima kojima se obeležava 40 godina grupe Bijelo dugme, Željku Bebeku je ovaj jubilej veoma značajan.

- Za mene je ovo bila važna godina jer sam proslavio četiri decenije pevačke karijere. Sve je počelo s radom Dugmeta 1974. godine, tako da sam obeležio zapravo dva jubileja - četiri decenije moje karijere i isto toliko od nastanka grupe.

Ćerka Bube Miranović udala se prošle godine, pa je pevačica postala tašta, dok je Mira Škorić ponosna što je mama studentkinje jer se njena jedinica Milica upisala na Medicinski fakultet. Neda Ukraden je presrećna što je dobila treće unuče, Dušana, a Miroljub Brzaković Brzi što ga je pogodila Amorova strela. Kako reče pevač, najzad je pronašao ženu svog života, a srce mu je osvojila Nataša iz Slovenije. I kod Darka Lazića cvetala je ljubav.

- Oženio sam se, postao otac ćerkice Lorene, a i proglašen sam za pevača godine u tradicionalnom izboru "Vesti". Za mene je 2014. godina bila veoma posebna - kaže Darko.
Jašaru Ahmedovskom drago je što je lane obnovio prijateljstvo sa svojim kumovima Sašom Popovićem i Suzanom Jovanović. Pamtiće godinu i po ponovnom dolasku u Grand, dok njegov mlađi kolega Dušan Svilar 2014. godinu pamti po uspehu naših košarkaša.

- Godinu ću pre svega pamtiti po neverovatnom uspehu srpskih košarkaša na Mondijalu u Španiji. Što se posla tiče, bilo mi je lepo na Grand festivalu, objavio sam i dve nove pesme, a jedino žalim što nisam imao više godišnjeg odmora - rekao je Svilar.

O sestri ni reč

Svađa u muzičkoj porodici Kovač potresla je čitavu estradu. Kristina se preko društvenih mreža javno odrekla svoje starije sestre Aleksandre koja o tome ni danas ne želi da kaže ni reč. Godinu za nama ona pamti po lepim stvarima koje su joj se dogodile, a sestru više ni ne spominje.
- Pamtiću je po lepim događajima i vremenu provedenom u Škotskoj, gde sam na Edinburškom univerzitetu bila na magistarskim studijama. To je divna sredina, koja me je terala da budem bolja, da mnogo učim, komponujem, radim - izjavila je Aleksandra Kovač.

Glumac mlađe generacije Bojan Perić, koga je publika zavolela kao kadeta Danijela Stošića u seriji "Vojna akademija", a sada glumi lik doktora u "Urgentnom centru", kaže da je proteklih 12 meseci imao mnogo posla, ali i muka sa zdravljem. On je letos povredio ruku, zbog čega je trpeo jake bolove i noćima nije spavao.

- Lekari su mu najavili da mi predstoji dugo lečenje brahijalne neuralgije, zapravo povrede nerva koja prouzrokuje bolove u ramenu i ruci. Pojedini stručnjaci kažu da će me vrat i rame boleti celog života - kaže Perić, koji se često šali na račun svog zdravstvenog stanja, ali nastavlja marljivo da radi.

2024 © - Vesti online