Četvrtak 01.01.2015.
22:41
Đ. Janković - Vesti

Preko Fejsbuka do ljubavi i posla

Svadbu zakazali za jesen: Jovana i Mladen

Umesto na obali Drine, u podnožju gučevskih gustih šuma, danas živi nekoliko hiljada kilometara dalje u Dubaiju, na obali Persijskog zaliva.

Vasiljević je završio Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja i u Loznici je kao spasilac leti, od maja do septembra, radio na olimpijskom bazenu. Onda je tri meseca bio nastavnik na zameni u Lešnici, da bi potom godinu dana čekao priliku da odradi pripravnički staž. U međuvremenu je završio master studije i narednog leta se vratio na bazen, gde je vodio školicu plivanja.

- Kao pripravnik počeo sam da radim u Ustanovi za fizičku kulturu Lagator u Loznici i razmišljao kako je to dobro kada sam posle mesec i po dana dobio ponudu za posao u Dubaiju. Više od godinu i po ranije konkurisao sam za posao trenera u hotelu Grand Hajat u Dubaiju i zaboravio na to. Moja prijateljica sa Fejsbuka Ana, poslednja mis Jugoslavije, me je kontaktirala i predložila da obavim intervju za posao. Intervjuisan sam preko Skajpa, a engleski mi je bio loš pa sam se na svako pitanje više smeškao nego što sam pričao, ali sam nekim čudom dobio posao i našao se u Dubaiju - priča Mladen.

Odleteo je za daleki Dubai i danas je asistent menadžera i lični trener u teretani i spa centru Grand Hajata. Posao je zahtevan, tokom sedmice malo je vremena za nešto drugo, ali je Mladen zadovoljan, a kada dođe vikend sve se nadoknadi. Lepo mu je u Dubaiju, a kako i ne bi kada je tamo sreo i sadašnju suprugu Jovanu, Aninu sestru.

Druženje po klubovima

U UAE ima naših ljudi koji rade po raznim kompanijama, a najviše dolaze da budu stjuarti i stjuardese. Imaju dva naša kluba gde se Mladen druži sa zemljacima, sluša se naša muzika, a ima i pekara sa srpskom hranom. U hotelu postoji kafeterija koja služi hranu osoblju, pa i evropsku, tako da to nije problem. Mladenu najviše nedostaju roditelji, sestra i brojni prijatelji, ali zahvaljujući modernim sredstvima komunikacije, često su u kontaktu.

U trenucima opuštanja

- Ona me je dočekala na aerodromu u Dubaiju, a kada sam je video, tako smo se zapričali da sam zaboravio prtljag. Zanela me je na prvi pogled, posle je planula ljubav i venčali smo se letos u Srbiji kako bismo mogli živeti zajedno u UAE. Ona radi u istom hotelu, svadbu planiramo naredne godine na jesen, a za pet meseci očekujemo bebu. Zbog toga ćemo narednog maja doći u zavičaj da se Jovana, koja je Valjevka, porodi u otadžbini - priča ovaj mladi čovek.

Ovo je država bogata naftom pa je gorivo jeftinije od vode, priča i objašnjava da je tamo za pun rezervoar od 60 litara potrebno samo 1.700 dinara. Kada Emiraćanima kaže odakle je, mlađi znaju za Đokovića i poznate fudbalere, a starijima je sve jasno tek kada pomene Jugoslaviju i uglavnom komentarišu da je to bila lepa i velika država.

- Ne volim kada pitaju zašto sam došao kod njih da radim. Onda moram da pomenem našu situaciju, a kada čuju da sam kao profesor sa fakultetskom diplomom imao platu 200 evra, čude se kako je to moguće. Uglavnom ne pričam o tome jer su njihov i naš standard kao nebo i zemlja. Više volim da govorim o lepotama Srbije, a posebno lozničkog kraja, o Drini, Gučevu, Tršiću, Tronoši i to slušaju pažljivo. Uvek ističem dobrotu i kvalitete našeg naroda. Dovodio sam letos jednog prijatelja u Loznicu i u Valjevo i bio je oduševljen. Oni traže mesta za ulaganja, a naročito ih zanimaju ona bogata vodom - kaže on.

Povlastice

- Posle dve godina rada kompanija će mi plaćati avionsku kartu do Beograda i nazad, a 12 dana godišnje imam pravo da provedem u bilo kom Hajat hotelu u svetu, ima ih 470. Šta još čovek da poželi - kaže Mladen.

2024 © - Vesti online