Utorak 30.12.2014.
20:23
Srna

"Srbija da ispuni ono što je obećala građanima"

Fonet/N. Đ.
Građani su izabrali vlast koja im je bila po volji: Tomislav Nikolić
 

Nikolić je ocenio da Srbija duguje građanima koji su, kako je naveo, imali strpljenja i razumijevanja, i da je vreme da svi koji su na funkcijama okrenu svoje napore ka građanima i njihovom životu.

On je zaključio da su građani svoje obaveze prema Srbiji već izvršili, jer su izabrali vlast koja im je bila po volji, a potom razumno prihvatili teške mere, preneli su beogradski mediji.

Nikolić je zaključio da su rezultati parlamentarnih izbora u Srbiji bili apsolutno realni i dali su podstrek da mnogi građani budu uvereni da mora da bude bolje.

"Zato što se posebno Srpska napredna stranka obavezala da uradi sve što je moguće u jednom mandatu koji im je poveren i za koji ima čvrstu podršku i u Skupštini i među građanima. Da u tom mandatu obezbedi da konačno prestane sunovrat, da se zaustavimo i da krenemo napred i mislim da su u to sada već ubeđeni i oni koji tada nisu imali poverenja na ovim izborima u SNS", rekao je Nikolić.

On kaže i da se prvi put u Srbiji drugačije vode finansije i republički budžet, jer se vlast više ne zadužuje kako bi ostala na vlasti.

Nikolić je istakao da 2015. godina mora da bude bolja, a 2016. još bolja, a da svi koji o tome odlučuju moraju da ispune svoja obećanja kako bi u Srbiji konačno onaj ko ispunjava obećanja dobio poverenje, a onaj ko ih ne ispunjava to poverenje izgubio.

"Tako da i mandat koji traje pet ili četiri godine ne mora da bude toliko vezan za datume, koliko mora da bude vezan za uspehe ili neuspehe. Onaj ko je uspešan, nek s pravom sprovede ceo mandat. Onaj ko je neuspešan, nek stane pred ogledalo i pita: 'A kako ja to vršim vlast kad znam da građani Srbije ili lokalne samouprave ili pokrajine više ne misle da taj posao radim dobro?", rekao je Nikolić.

2024 © - Vesti online