Utorak 30.12.2014.
12:46
mondo.rs

Veličković: Zvezda igra sezonu za respekt

trabzonsporbasket.com
Novica Veličković očekuje odličan meč Zvezde i Reala
 

"Kraljevski" klub nije bio previše ubedljiv u prvoj fazi Evrolige, mada je sa skorom 8-2 trijumfovao u A grupi, ispred Efesa, Žalgirisa, Nižnjeg, Uniksa i Sasarija.

U domaćem prvenstvu ima deset pobeda i tri poraza, uključujući nedeljni od Barselone, pa i nekadašnji as Madriđana Novica Veličković u razgovoru za "Sportski žurnal" kaže da Real "na prvi pogled ne deluje moćno kao prošle sezone". Primarni razlog za to, po njegovom mišljenju, jeste odlazak Nikole Mirotića u NBA ligu.

"Iza Mirotića je ostala praznina. On je davao ekipi sigurnost i širinu", smatra Veličković.

Krilni centar ističe da je Real sa nekoliko novih igrača (uz to je Rudi Fernandez dugo bio povređen, Serhio Rodrigez se tek vraća na parket...) "imao par kikseva" i da "još traži svoju igru".

"Međutim, to je i dalje mašina, koja ako ima svoj dan, može svakoga da samelje za pet minuta. Imaju fantastične pojedince i među favoritima su za osvajanje Evrolige. Na drugoj strani, Zvezda igra sezonu za respekt i pruža odlične partije u oba takmičenja. Mislim da je Real favorit, ali sam siguran da će to biti odličan meč", dodao je nekadašnji reprezentativac Srbije.

2024 © - Vesti online