Nedelja 18.04.2010.
15:25 >> 21:58h
Vestionline

Petković srebrni na EP u rvanju

Petković je u finalu poražen od Turčina Rize Kavalpa. Srbin je u prvom kolu pobedio Azerbejdžanca Musluma Muslumova (2:0), u četvrtfinalu je savladao Izraelca Vladimira Guralskog (2:0), dok je u polufinalu pobedio Šveđanina Johana Magnusa Eurena (2:1).

Srpski takmičar Petar Balo poražen je u prvom kolu u kategoriji do 84 kilograma od Austrijanca Amera Hrustanovića.

Na EP su juče nastupila tri srpska takmičara. Kristijan Fris je u kategoriji do 55 kilograma na startu pobedio Finca Vile Ilmari Kakija, a potom je izgubio od Gruzijca Lasija Gogitadzea.

Aleksandar Maksimović je u kategoriji do 66 kilograma poražen od Mariusa Tomesena, dok je Davor Štefanek u kategoriji do 60 kilograma izgubio na startu od Čeha Tomasa Sobeckog.


Milorad Dokmanac, selektor nacionalnog tima, istakao je da su ovo do sada bile rovovske borbe, ali da je ovakav uspeh potpuno zaslužen.

"Nakon sedam godina mukotrpnog rada, i raznoraznih psihičkih i fizičkih tortura, Petković je došao do seniorske evropske medalje, koja je samo najava onoga što on može da postigne u narednom periodu", istakao je Dokmanac.

"Pritisak velikog takmičenja mogao se osetiti na Petkoviću, ali i morali smo da odradimo kompletnu taktičku pripremu koju smo posvetili najkraćem putu do pobede, bez atraktivnih i rizičnih poteza". 

2024 © - Vesti online