Ponedeljak 29.12.2014.
13:59
Politika

Ruski car vraćen Aci Buliću

en.wikipedia.org
Usvojena žalba koju je Bulić podneo Apelacionom sudu, a žalba tužioca na takvu odluku je odbijena
 

- Tako je postupljeno po rešenju Prvog osnovnog suda, koji je doneo i rešenje o privremenom oduzimanju – rečeno je u Ministarstvu pravde, uz objašnjenje da je Buliću lokal oduzet zbog pokretanja istražnog postupka za utaju poreza.

Na pitanje zbog čega je lokal vraćen, u Prvom osnovnom sudu odgovorili su da je usvojena žalba koju je Bulić podneo Apelacionom sudu, a žalba tužioca na takvu odluku je odbijena.

Taj prostor mu može ponovo biti oduzet jedino ako se u sudu dokaže njegova eventualna krivica. Od pravosudnog epiloga zavisiće i sudbina novca koji je lokal u Knez Mihailovoj zaradio dok je njime upravljala Direkcija za oduzetu imovinu. Reč je o gotovo 50 miliona dinara, koliko je za jednogodišnji najam uplatio vlasnik franšize “Vapijano”, koji je na adresi “Ruskog cara” otvorio restoran u avgustu 2012. godine.

- Po zakonu, prihod koji je ostvaren na osnovu neke privremeno oduzete imovine čuva se na posebnom računu do pravosnažnosti presude. Ukoliko se imovina trajno oduzme, tek tada prihod odlazi u punom iznosu u budžet Republike Srbije – objašnjavaju u Ministarstvu pravde.

2024 © - Vesti online