Nedelja 18.04.2010.
14:12

Vanredni polasci "Laste" i BAS-a

Saobraćajno preduzeće "Lasta" uvelo je četiri vanredne autobuske linije ka Nemačkoj, rečeno je Tanjugu u tom preduzeću.


Za sutra je "Lasta" planirala i jedan vanredni polazak autobusa za Pariz.
 

To preduzeće u subotu je uvelo šest vanrednih polazaka autobusa ka Nemačkoj i Švajcarskoj, izjavio je ranije dežurni dispečer Igor Stojanović.


On je rekao Tanjugu da su juče četiri vanredna polaska obezbeđena za Nemačku, a dva za Cirih, kao i da je jedan prazan autobus poslat u Pariz, jer postoji veliko interesovanje putnika za dolazak u Srbiju.


Sa Beogradske autobuske stanice (BAS) danas su ka zapadnoj Evropi pošla tri vanredna autobusa, zbog otkazanih avio letova usled oblaka dima i sitnih čestica koji se širi posle erupcije vulkana na Islandu, izjavio je Tanjugu pomoćnik šefa saobraćajno-prodajne službe BAS-a Milan Jelić.


On je naveo da će ti autobusi prevesti putnike do Nemačke (do Hamburga i Dortmunda) i Danske.


Prema rečima Jelića, na beogradskoj autobuskoj stanici je, zbog otkazivanja avioletova ka zapadnoj Evropi, povećan broj putnika i broj prodatih karata.


"Veliko je interesovanje putnika iz zapadne Evrope za povratak u te zemlje, a najveće povećanje broja prodatih karata zabeleženo je ka Austriji, Nemačkoj, Francuskoj, Danskoj, Švedskoj i zemljama Beneluksa", rekao je Jelić.


On je naglasio da zbog povećanja broja putnika nema nikakvih problema u saobraćaju, ni gužvi i da za sada ima dovoljno mesta za sva odredišta. Nadležni u BAS-u prate prodaju karata i po potrebi se uvode nove linije za najtraženija zemlje.

 

2024 © - Vesti online