Subota 27.12.2014.
10:26
V. Tasić - Vesti

Pevači koje su žene spasle propasti

Vesti
Nije joj bilo lako: Gordana i Šaban Šaulić
 

- Zaradio sam brdo para, ali sam godinama znao da sav novac spiskam po kafanama. Hvala Bogu da sam imao dovoljno pameti da se otrgnem od takvog načina života, inače bih završio kao ofucana pijandura bez kinte i igde ikog - iskren je Mitar Mirić, koji poslednjih godina pije samo povremeno.

Kao kroz maglu se seća dana kada se gotovo nije treznio i pravio gluposti pod dejstvom alkohola. Njegova supruga Suzana je stoički trpela njegove hirove i skandale. Odlazila je i vraćala se, kumila ga i molila da prestane i na kraju uspela, jer Mitar ne samo da više ne pije (pred ženom nikako) već su i dalje u braku.

- Ne znam šta bi bilo da nije bilo moje Suzane. Žao mi je što sam mnogo namučio ženu koja me voli i što ranije nisam prestao da pijem - kaže pokajnički Mitar.

A. Čukić
Miroslav Ilić: Najveća podrška mi je supruga Gordana

Presudnu ulogu u karijeri Miroslava Ilića odigrala je njegova supruga Gordana koja mu je od početka bila najveća podrška. Miroslav se oženio pre nego što je započeo ozbiljnu pevačku karijeru i njih dvoje su zajednički prošli kroz mnoga iskušenja tokom braka. Najteže je bilo kada je on poklekao pod teretom slave i počeo da se takmiči sam sa sobom u piću koje uopšte nije podnosio. O njegovim pijanstvima i skandalima koje je pravio kada se napije brujala je cela estrada. Malo je falilo da ga Gordana ostavi i da zbog alkohola ostane bez porodice.

- Ako sam išta pametno uradio u životu za sebe, prestao sam da pijem. Godinama su mi ljudi tolerisali ispade uz opravdanje - pusti da i on malo potera kera. Preterao sam. U poslednjem trenutku manuo sam se ćorava posla. Sve vreme je uz mene bila moja Goca, koja nije neka tiha i mirna žena, već je vuk i aždaja - kaže Miroslav, koji se nerado priseća tog svog perioda života.

Potoke alkohola je popio i Šaban Šaulić, koji je umeo da se zapije s društvom i da iz kafane ne izađe danima. I ko zna šta bi bilo s njim da nije bilo njegove preduzimljive supruge Gordane koja se u jednom trenutku i zvanično razvela od njega umorna od njegovog pijančenja. Šaban ni danas ne može da porekne da je ona imala ključnu ulogu u njegovom životu.

- Davno sam ja rekao zbogom alkoholu. Na mojoj Gordani je uvek bio veliki teret, ona je morala sve konce da drži u svojim rukama, jer ja to nisam mogao. Nije joj bilo lako sa mnom i kad sam video da je vrag odneo šalu, prestao sam da provodim noći u kafani i okrenuo se porodici - iskren je Šaban.
Podugačak je spisak pevača koji su imali probleme sa alkoholom i nema svaka priča lep kraj. Kako kažu prijatelji Džeja Ramadanovskog, sve bi bilo drugačije da on pored sebe ima jaku i požrtvovanu ženu koja bi mu pomogla da se mane alkohola. Sam, bez pomoći, ne može.

Sinan: Sabina je moja snaga

Sinan Sakić za sebe kaže da je popio okean alkohola! Decenijama je njegova supruga Sabina pokušavala na sve načine da ga privoli da se mane čašice, ali uzalud. I ko zna dokle bi terao po svome da se nije ozbiljno razboleo i završio u bolnici. Shvatio je - alkohol ili život.
- Mislio sam da mogu da kontrolišem svoju glavu i postupke, ne shvatajući da sam davno prestao da budem svoj gospodar. Moj gospodar je bio alkohol, a ja njegov sluga. Uz pomoć moje Sabine, oslobodio sam se tog zla. Da nije bilo nje, ko zna šta bi sa mnom bilo. Ona je moja snaga, ona mi je dala krila i volju da se borim, ona je moje sve - kaže Sinan.

2024 © - Vesti online