Petak 26.12.2014.
16:57
Beta

"Maji Gojković stranka bitnija od parlamenta"

Fonet/A.K.
Maja Gojković još jednom pokušava da obmane javnost
 

"Izjavom da zakon o finansiranju Vojvodine nije donet zbog nefunkcionisanja Pokrajinske vlade i da će ona insistirati na saradnji pokrajinske i republičke vlasti, Maja Gojković još jednom pokušava da obmane javnost i sebe predstavi drugačijom nego što jeste", naveo je Vasin u saopštenju za javnost.

Prema njegovim rečima, cele ove godine sve aktivnosti i izjave Maje Gojković bile su isključivo u funkciji rušenja pokrajinske vlasti po svaku cenu i, u tom nastojanju, nije birala ni izraze ni sredstva.

"Sada, kada je rekonstrukcijom Pokrajinske vlade i usvajanjem Budžeta Vojvodine za 2015. godinu, konačno potvrđena stabilnost koalicije na vlasti u Vojvodini, ona i dalje, u svom stilu, pokušava da omalovažava Pokrajinsku vladu i da predstavi sebe kao nekoga čija će uloga biti odlučujuća u procesima donošenja zakona o Vojvodini", naveo je Vasin.

Poručio je da je Pokrajinska vlada efikasno funkcionisala tokom 2014. godine i dodao da je jedino u Vojvodini zabeležen rast proizvodnje, kao i najveće smanjenje broja nezaposlenih i zabeleženi su najbolji izvozni rezultati.

Pokrajina je, po izboru "Fajnenšel tajmsa" proglašena za najatraktivniji region za ulaganje u Evropi, među 468 evropskih regija i gradova, podsetio je Vasin i upitao Maju Gojković da li je to dokaz funkcionisanja ili nefunkcionisanja Pokrajinske vlade.

Dodao je da će zakon o finansiranju Vojvodine predložiti Pokrajinska vlada, kojoj nije potrebna Maja Gojković.

"Potrebno je samo da pokuša da suzbije svoju stranačku pristrasnost i da se založi da predlog zakona, kada bude stigao na razmatranje u Skupštinu Srbije, bude objektivno razmotren. To je sve što se od nje očekuje", rekao je Miroslav Vasin.

Podsetio je i da se Pokrajinska vlada već dva puta obraćala Vladi Srbije sa predlogom za zajednički sastanak, na koji nije stigao nikakav odgovor.

2024 © - Vesti online